Baránková získala bronz na ME, pre Slovensko ide o prvú medailu

Slovenská lukostrelkyňa Denisa Baránková.
Slovenská lukostrelkyňa Denisa Baránková. (Autor: TASR)
TASR, SITA|6. jún 2021 o 15:05 (aktualizované 6. jún 2021 o 15:48)

Okrem toho si vybojovala aj olympijskú miestenku.

ANTALYA. Slovenská lukostrelkyňa Denisa Baránková získala bronzovú medailu na majstrovstvách Európy v tureckej Antalyi v disciplíne olympijský luk.

V súboji o bronz zdolala Dánku Kirstine Andersenovú 6:2. Baránková získala pre Slovensko historicky prvý cenný kov na kontinentálnom šampionáte.

Baránková prekonala doteraz najlepšie umiestnenie Alexandry Longovej, ktorá v roku 2014 skončila na 5. mieste na ME v Jerevane.

Zároveň zavŕšila úspešný týždeň slovenskej lukostreľby, keď si v piatok vybojovala aj miestenku na olympijské hry do Tokia.

Majsterkou Európy sa v kategórii žien stala premožiteľka Baránkovej v semifinále Francúzka Lisa Barbelinová. Medzi mužmi triumfoval Španiel Pablo Acha.

"Baránková vybojovala bronz v konkurencii 77 pretekárok z 29 krajín. Tieto majstrovstvá Európy boli doposiaľ najúspešnejšie pre slovenskú výpravu v ére samostatnosti Slovenska," sumarizoval Slovenský lukostrelecký zväz na svojom webe.

"Jozef Bošanský sa v kategórii kladkový luk umiestnil na 6. mieste v konkurencii 65 strelcov z 28 krajín. Mix družstvo v olympijskom luku D. Baránková a J. Duchoň obsadili v silnej konkurencii 28 tímov 7. miesto," doplnil zväz.

ME v lukostreľbe 2021 - Antalya (Turecko)

Ženy - olympijský luk:

Finále: Lisa Barbelinová (Fr.) - Karyna Dziominská (Biel.) 6:0

O 3. miesto: Denisa Baránková (SR) - Kirstine Andersenová (Dán.) 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Baránková získala bronz na ME, pre Slovensko ide o prvú medailu