Na ME sa najviac čakalo od Nagya. Sám neviem, čo sa stalo, priznal

Richard Nagy štartuje.
Richard Nagy štartuje. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. dec 2017 o 15:37

Slovenskí plavci hodnotili svoje účinkovanie na ME.

BRATISLAVA. Slovenskí plavci zaostali za očakávaniami na majstrovstvách Európy 2017 v krátkom bazéne, ktoré sa konali v dánskej Kodani (13. - 17. decembra). V pondelok to uviedli zástupcovia Slovenskej plaveckej federácie (SPF) na tlačovej konferencii v Bratislave.

Sklamaní boli i samotní pretekári.

"Čakali sme trochu viac, najmä od Riša Nagya. Do budúcna sa budeme snažiť pripraviť lepšie, aby sme udržali krok s Európou. Myslím si však, že naši plavci nesklamali. Dúfam, že v budúcej sezóne to bude ešte lepšie," povedal manažér reprezentácie Miroslav Machovič.

Katarína Listopadová.
Katarína Listopadová. (Autor: TASR)

Do finále sa neprebojoval ani jeden Slovák. V semifinále sa predstavili Slováci dovedna päťkrát, z toho tri razy sa to podarilo Kataríne Listopadovej (50 metrov a 100 metrov znak, 100 metrov polohové preteky).

"Osobne som so svojimi výsledkami spokojná. Nedúfala som, že sa v sezóne dostanem takto blízko k mojim najlepším časom. Keď sa chcem dostať do finále, budem musieť sezónu začať skôr. Toto bolo moje maximum v rámci aktuálnych možností," uviedla Listopadová.

Po jednej semifinálovej účasti si pripísali Tomáš Klobučník (100 metrov prsia) a Marek Botík (50 metrov prsia). Druhý menovaný vo svojej úspešnej disciplíne stanovil i nový národný rekord časom 26,65 sekundy.

"Zaplával som si jeden osobný rekord, no očakávania som mal podstatne vyššie. Veril som, že sa dostanem aspoň raz do finále. Mrzí ma najmä 200 metrov prsia, pretože som sa k tomu postavil zodpovedne a pripravoval som sa," uviedol Klobučník pre SITA.

"Trochu som zlyhal takticky, pretože mi v druhej polovici trate došli sily. Keby som mal možnosť zaplávať to ešte raz, určite by som nešiel od začiatku tak rýchlo a zaplával by som lepšie," dodal.

Azda najväčším prekvapením bola semifinálová či finálová neúčasť elitného slovenského plavca Richarda Nagya. Najviac ľutuje neúspech na 400 metrov polohové preteky.

"Neviem, čo sa stalo. Bol som pripravený, v tréningoch som plával rýchlo. V mojich najhorších predstavách som očakával o tri sekundy lepší čas, aký som napokon dosiahol. Vôbec nie som spokojný. S trénerom to musíme rozanalyzovať a zistíme, kde bola chyba," povedal Nagy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Na ME sa najviac čakalo od Nagya. Sám neviem, čo sa stalo, priznal