Vlani ho draftovali ako jediného Slováka, teraz posilní Bratislava Capitals

Maxim Čajkovič (vľavo) na ilustračnej fotografii.
Maxim Čajkovič (vľavo) na ilustračnej fotografii. (Autor: Radovan Stoklasa - TASR)
TASR|29. sep 2020 o 15:51

Nastúpiť môže už v najbližšom zápase.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Maxim Čajkovič posilní klub iClinic Bratislava Capitals, ktorý pôsobí v medzinárodnej ICE Hockey League.

Devätnásťročný mládežnícky reprezentant odohral uplynulé dve sezóny v QMJHL v drese Saint John Sea Dogs. Dokopy nastúpil na 96 zápasov a nazbieral 88 bodov (40+48).

Pred touto sezónou zmenil dres a keď sa rozbehne zámorská súťaž, bude pôsobiť v tíme Val-d'Or Foreurs. Dovtedy však posilní Capitals.

"Sme veľmi radi, že sme získali mladého a kvalitného slovenského hráča. Max bol minulý rok jediný draftovaný slovenský hokejista do NHL, keď si ho v 3. kole z celkového 89. miesta vybral klub NHL Tampa Bay Lightning," uviedol viceprezident a generálny riaditeľ klubu Dušan Pašek.

"Spoločne s klubom Val-d'Or Foreurs sme sa dohodli na jeho hosťovaní do momentu, keď sa začne príprava v jeho kanadskom klube, pričom nastúpi už v sobotnom zápase v Salzburgu. Organizácia Tampy Bay nám vyslovila slová vďaky, že Max bude môcť získavať hernú prax a skúsenosti medzi seniormi," uviedol.

Hokejisti iClinic Bratislava Capitals absolvovali svoju premiéru v súťaži v nedeľu, keď v domácom zápase podľahli tímu Vienna Capitals 2:7.

Najbližší víkend nastúpia v Salzburgu (sobota 3.10.) a Innsbrucku (4.10.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»QMJHL»Vlani ho draftovali ako jediného Slováka, teraz posilní Bratislava Capitals