Druhý test mal Mičkov negatívny, tvrdia Rusi

Matvej Mičkov sa raduje na MS 20 v hokeji 2022 so spoluhráčom Semjonom Demidovom.
Matvej Mičkov sa raduje na MS 20 v hokeji 2022 so spoluhráčom Semjonom Demidovom. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|29. dec 2021 o 22:36

Mičkov je najväčší talent v ruskom tíme.

RED DEER. Hokejový šampionát do 20 rokov po nových prípadoch covidu zrušili. Posledný pozitívny test mal ruský útočník Matej Mičkov.

Nasledujúci zápas Rusov so slovenským tímom organizátori kontumovali v prospech Slovákov. No krátko na to ukončili celý turnaj. Ruská strana po kontumácii cíti krivdu.

Organizáciu vraj sprevádzal chaos. A hoci mali byť opatrenia dostatočné pre hladký priebeh turnaja, ukázalo sa, že hotely s hokejistami neboli úplne izolované.

Podľa viacerých zdrojov sa v hoteli, kde sú ubytovaní švajčiarski hráči, konala veľká svadba. Bublina, v ktorej mali byť hráči, tak bola len naoko a opatrenia neboli dostatočné.

Rusi navyše Mičkova hneď po oficiálnom testovaní nechali nanovo pretestovať a výsledok bol podľa hráčov ho agenta aj otca Mičkova negatívny. Podľa stránky allhockey.ru išlo o "expresný test".

"Teraz som hovoril s Matvejom. Cíti sa výborne. Test na covid, ktorý urobili ruskí lekári, bol negatívny. Každý fanúšik teraz vie, že to čo sa teraz deje.

Nemá to nič spoločné s hokejom," cituje allhockey.ru Sergeja Fedetova. Informácie o druhom negatívnom teste priniesli len ruské médiá.

Mičkov je najväčší talent v ruskom tíme na šampionáte a prirovnávajú ho k slávnemu Alexandrovi Ovečkinovi.

MS v hokeji do 20 rokov 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Druhý test mal Mičkov negatívny, tvrdia Rusi