Homola vyhral preteky v Portugalsku, vybojoval prvé víťazstvo v seriáli

Matej Homola.
Matej Homola. (Autor: TASR)
SITA|24. jún 2018 o 18:36

Slovenský pretekár triumfoval v rámci seriálu FIA WTCR.

VILA REAL. Slovenský automobilový jazdec Matej Homola sa dočkal prvého víťazstva v medzinárodnom seriáli FIA WTCR.

Dvadsaťtriročný pilot tímu DG Sport Compétition triumfoval v nedeľňajších prvých pretekoch vo Vila Real v Portugalsku, v rámci pretekárskeho víkendu išlo o druhú ostrú jazdu.

Homola zároveň získal prvé tohtoročné body do hodnotenia šampionátu. V priebežnom poradí ho zisk 38 (25+13) bodov dostal na 15. miesto.

V druhej jazde skončil Homola piaty

Slovák štartoval z tretej pozície, v cieli na druhé miesto odsunul Francúza Yvana Mullera. V druhej jazde tiež štartoval z tretej priečky, finišoval piaty.

Toto bol asi najnáročnejší pretekársky víkend, aký som kedy zažil.


Matej Homola, slovenský automobilový pretekár

"Je to skvelé. Tlačil som na to, čo to šlo. Ďakujem všetkým fanúšikom, tímu aj sponzorom za podporu," citoval ho oficiálny web seriálu www.fiawtcr.com.

"Toto bol asi najnáročnejší pretekársky víkend, aký som kedy zažil," hovoril ďalej Matej Homola.

Najbližšie bude štartovať na Slovakia Ringu

"V kvalifikácii som mal skutočne pocit, že nič horšie sa mi už nemôže stať a potom prišla radosť z umiestnenia, keď som skončil na 12. mieste. Vedel som, že mám na viac. To sa dnes ukázalo," pokračoval.

"Najprv výborný výsledok v kvalifikácii, keď som sa prvýkrát tento rok prebojoval do druhej kvalifikácie, potom fantastické vytúžené víťazstvo a napokon krásne piate miesto. Je to sen. Verím, že toto fanúšikov navnadí a prídu ma hromadne podporiť na Slovakia Ring, už druhý júlový víkend."

Podujatie v Portugalsku bolo piatym v desaťdielnom seriáli, ďalšie kolo sa uskutoční 13. - 15. júla na Slovakia Ringu pri Orechovej Potôni.

Matej Homola na pódiu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Homola vyhral preteky v Portugalsku, vybojoval prvé víťazstvo v seriáli