Massov stav sa zlepšil, čoskoro môže odísť z nemocnice

Felipe Massa tesne po havárii.
Felipe Massa tesne po havárii. (Autor: SITA AP)
TASR|28. júl 2009 o 12:39

Brazílsky pilot F1 Felipe Massa by podľa predbežných odhadov mohol opustiť nemocnicu v Budapešti do 10 dní.

BUDAPEŠŤ. Jazdec Ferrari utrpel počas sobotňajšej kvalifikácie na Veľkú cenu Maďarska fraktúru lebky po zásahu pružinou z auta Rubensa Barichella, odvtedy ho hospitalizujú v budapeštianskej Nemocnici ministerstva obrany.

"Predpokladáme, že Massa opustí kliniku po svojich a ak bude rekonvalescencia prebiehať tak rýchlo ako doteraz, môže to byť do desiatich dní," povedal pre maďarskú televíziu riaditeľ nemocnice Péter Bazsó.

Neurológ Róbert Veres, ktorý operoval brazílskeho pretekára, nevedel v utorok presne povedať, ako sa zranenie prejaví v budúcnosti. "Napravili sme Massovi zlomené kosti nad okom. Pooperačné výsledky sú veľmi dobré. Párkrát sme ho prebudili z umelého spánku, aby sme mohli sledovať jeho stav. Podľa mňa už nie je v bezprostrednom ohrození života. Nie je zatiaľ možné zistiť ako zranenie oka ohrozí jeho budúcu športovú kariéru," skonštatoval Veres.

Massov stav sa počas posledných desiatok hodín rapídne zlepšil. Lekári ho odpojili aj z respirátoru, je schopný komunikovať. Očakáva sa, že úspešná rekonvalescencia bude pokračovať naďalej.

Brazílčanova rodina je síce spokojná s prácou budapeštianskej nemocnice, napriek tomu ho chce neskôr previezť na kliniku v Paríži.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Massov stav sa zlepšil, čoskoro môže odísť z nemocnice