Massa sa vráti do súťažného kolotoča v novembri

Felipe Massa
Felipe Massa (Autor: TASR/AP)
TASR|25. sep 2009 o 07:42

Brazílsky pilot F1 Felipe Massa sa po vážnom zranení hlavy vráti do súťažného kolotoča koncom novembra na pretekoch motokár vo Florianopolise.

RIO DE JANEIRO.

Okrem Massu by sa 27.-29. novembra v rodisku bývalého slávneho tenistu Gustava Kuertena mali predstaviť aj ďalší dvaja jazdci Ferrari. Účasť na pretekoch prisľúbili sedemnásobný majster sveta Nemec Michael Schumacher i ďalší Brazílčan Rubens Barrichello - druhý muž priebežného poradia seriálu MS.

"Podujatie vo Florianapolise patrí k najpopulárnejším koncoročným motoristickým pretekom. Je to veľká párty, na ktorej sa každoročne zídu najväčšie hviezdy motoristického športu - piloti F1, jazdci série Indy Car i brazílskeho šampionátu," povedal Massa.

Brazílčana počas kvalifikácie na júlovú Veľkú cenu Maďarska na Hungaroringu zasiahla do hlavy pružina, ktorá vyletela zo závesu kolesa monopostu jeho krajana Barrichella.

Hoci sa objavili obavy, že Massa už nikdy nebude môcť jazdiť, jeho stav sa neustále zlepšuje a v roku 2010 plánuje návrat do kokpitu F1. Pred dvoma týždňami podstúpil v nemocnici v Sao Paulo úspešnú plastickú operáciu prasknutej lebky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Massa sa vráti do súťažného kolotoča v novembri