Massa by už najradšej jazdil. Rozhodnú lekári

Felipe Massa po havárii.
Felipe Massa po havárii. (Autor: sita/ap)
TASR|13. aug 2009 o 12:11

Brazílčan Felipe Massa, pilot automobilového tímu F1 Ferrari, sa rýchlo zotavuje po vážnom zranení hlavy a čaká na verdikt lekárov, kedy mu opäť dovolia zasadnúť do monopostu. Uviedol to jeho priateľ a krajan v seriáli VC Rubens Barichello.

RIO DE JANEIRO. Brazílčan Felipe Massa, pilot automobilového tímu F1 Ferrari, sa rýchlo zotavuje po vážnom zranení hlavy, ktoré utrpel na okruhu Hungaroring v Maďarsku a čaká na verdikt lekárov, kedy mu opäť dovolia zasadnúť do monopostu. Uviedol to jeho priateľ a krajan v seriáli VC Rubens Barichello.

"Bol som s Felipem a je to presne taký istý človek ako pred zranením, vďaka Bohu," povedal Barichello na svojej stránke na sociálnej sieti Twitter. Práve úlomok z Brazílčanovho auta Brawn GP trafil za ním jazdiaceho Massu do hlavy počas kvalifikácie na Veľkú cenu Maďarska.

Jazdec talianskeho tímu, ktorý utrpel otras mozgu a zlomeninu lebečnej kosti strávil viac ako týždeň v nemocnici v Budapešti. Na začiatku augusta sa vrátil domov, kde pokračuje v rekonvalescencii.

"Felipeho návrat musí byť stopercentný. Všetci musíme byť trpezliví. Som ale šťastný, že som ho videl v starej dobrej nálade," dodal Barichello.

Massovo miesto vo Ferrari mal zaujať sedemnásobný šampión F1 Michael Schumacher. K jeho veľkému návratu napokon neprišlo. Nemec sa stále nezotavil zo zranenia krku, ktoré utrpel vo februári počas jazdy na motorke. Do kokpitu napokon zasadne dlhoročný testovací pilot tímu z Maranella Luca Badoer.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Massa by už najradšej jazdil. Rozhodnú lekári