Mascherano: "Anglicko bude pod Capellovým vedením excelovať"

SITA|23. mar 2009 o 14:26

Argentínsky stredopoliar FC Liverpool Javier Mascherano je presvedčený, že Fabio Capello je tým správnym lodivodom pre anglickú futbalovú reprezentáciu.

LIVERPOOL. Podľa 24-ročného bývalého hráča River Plate, Corinthians a West Hamu United Capello nielen že privedie "kolísku futbalu" na záverečný turnaj majstrovstiev sveta v roku 2010 do Juhoafrickej republiky, ale tam s ním zažije úspešnú púť. Práve taliansky kouč totiž podľa kapitána Argentíny dokáže z anglických hráčov vyťažiť maximum. Hoci Mascherano tiež pripustil, že úspech anglických tímov je do značnej miery spôsobený množstvom zahraničných futbalistov v Premier League, Angličania majú podľa neho veľmi kvalitných hráčov.

"Nechápem, prečo Anglicko nedosahuje výraznejšie úspechy. V kádri majú kvalitných hráčov ako Terry, Ferdinand, Gerrard, Lampard, Ashley Cole Wright-Phillips či Rooney. To je množstvo špičkových futbalistov. Som presvedčený, že pod Capellom ukážu v Juhoafrickej republike svoj potenciál," povedal pre Sunday Mirror Javier Mascherano.

Práve Anglicko je najbližším súperom slovenských futbalistov. Zverenci trénera Vladimíra Weissa sa v sobotu 28. marca predstavia v medzištátnom priateľskom stretnutí v slávnom londýnskom Wembley.

Nachádzate sa tu:
Domov