Pribrzdilo ho zranenie, v La Lige končí. Slovenský talent bude hrať v tretej lige

Martin Šviderský.
Martin Šviderský. (Autor: UD Almeria)
Ivan Mriška|31. jan 2024 o 16:27

Martin Šviderský mal problémy s predným krížnym väzom.

BRATISLAVA. Stal sa kapitánom Manchestru United do 18 rokov. V devätnástich patril medzi najlepších hráčov béčka, z ktorého je krok do Premier League.

Martin Šviderský sa však rozhodol ísť inou cestou. A prijal ponuku prestúpiť do španielskej Almerie.

„Ponúkli mi výbornú zmluvu, ktorá sa ťažko odmieta. Najpodstatnejšia je, že budem súčasťou mužského futbalu. Súčasťou prvého tímu klubu z najvyššej súťaže. Verím, že dostanem čo najviac šancí,“ vravel pre Sportnet po príchode do Almerie v júli 2022, kedy podpísal päťročný kontrakt.

Slovenský talent sa však v španielskom klube neuchytil, angažmán mu skomplikovalo zranenie predného krížneho väzu, pre ktoré vyše polroka nehral.

V posledných štyroch dueloch La ligy sa 21-ročný defenzívny stredopoliar dostal na lavičku náhradníkov, no za hlavný tím nakoniec nenastúpil ani na jeden súťažný zápas.

Dnes Almeria informovala, že v klube nateraz končí. Rodák z Vranova nad Topľou bude do konca sezóny hosťovať v treťoligovom španielskom tíme Real Murcia.

„Martin je ľavonohý stredopoliar, ktorý dobre ovláda obe nohy a vyniká dobrým postavením na ihrisku, schopnosťou získavať lopty a všestrannosťou, čo je vlastnosť, vďaka ktorej sa dá využiť aj ako stredný obranca.

Hráč potrebuje súťažné minúty po tom, čo ho zastavilo zranenie, pre ktoré bol viac ako polroka bez súťažného zápasu,“ píše španielsky web murciaplaza.com, podľa ktorého by Šviderský mohol nastúpiť už tento víkend.

V decembri 2022 bol Šviderský nominovaný do slovenskej reprezentácie, no za hlavný tím neodohral ani jeden zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Pribrzdilo ho zranenie, v La Lige končí. Slovenský talent bude hrať v tretej lige