Martin Škrtel: Môj výkon musia posúdiť iní

Martin Škrtel (vľavo).
Martin Škrtel (vľavo). (Autor: FOTO - TASR/AP)
SITA|20. jan 2009 o 17:14

Slovenský futbalista Martin Škrtel odohral v pondelok večer svoj druhý zápas v rade v základnej zostave svojho zamestnávateľa.

LIVERPOOL. Slovenský futbalista Martin Škrtel odohral v pondelok večer svoj druhý zápas v rade v základnej zostave svojho zamestnávateľa, anglického veľkoklubu FC Liverpool, po návrate po zranení pravého kolena. Dvadsaťštyriročného rodáka z Handlovej zaradil kouč Rafael Benítez v mestskom derby s Evertonom do stopérskej dvojice s fínskym veteránom Samim Hyypiäm, na krajoch obrany sa objavili Jamie Carragher a Fabio Aurélio. Jeden z najväčších kandidátov na titul si napokon nedokázal pripísať na svoje konto na domácom štadióne Anfield Road plný počet bodov, keďže na otvárací gól kapitána Stevena Gerrarda z 68. min dokázal tri minúty pred záverečným hvizdom odpovedať hosťujúci Tim Cahill.

"Samozrejme, že nás veľmi mrzí pondelňajší výsledok. Viedli sme, no napokon sme nedokázali zvíťaziť, keďže tesne pred koncom sme inkasovali. Bol to však úplne odlišný duel ako ten pred týždňom proti Stoke City (0:0, pozn.). Teraz sme mali aj nejaké šance, len škoda, že sme napokon neudržali ten tesný náskok," povedal v utorok v rozhovore pre agentúru SITA slovenský bek, ktorý pauzoval na konci uplynulého roka takmer tri mesiace.

Pondelňajšie derby o rieku Mersey, ako nazývajú duel dvoch tímov z mesta Beatles, sa odohrával v nevľúdnom počasí. Najmä v druhom polčase sa miešal dážď so snehom, hráči sa tak museli vyrovnať niekedy až s neľudskými podmienkami. "Bol to dosť náročný zápas plný množstva osobných súbojov. Hosťujúci útočníci Cahill aj Anichebe boli veľmi nepríjemní, museli sme si na nich dávať veľký pozor," uviedol Martin Škrtel a ďalej pokračoval: "Môj výkon musia posudzovať iní, či už tréner alebo fanúšikovia. Kouč Benítez nás obrancov nabádal k tomu, aby sme si častejšie vymieňali loptu medzi sebou a mali ju tak pod kontrolou. Možno bolo z mojej strany vidieť aj trochu nervozity, ktorá pramenila z dlhšieho herného výpadku. Určite to ešte nebol výkon na hranici mojich možností, no verím, že sa budem od zápasu k zápasu zlepšovať."

Tesne pred spomenutým presným zásahom z kopačky Gerrarda, ktorý prekonal Howarda strelou po zemi z 30 metrov, spadol po súboji so Škrtelom v domácom pokutovom území Anichebe. Penalta sa však nepískala. "Vedel som, že tam nedošlo k žiadneho veľkému kontaktu, takže jedenástka to určite byť nemohla," povedal 191 cm vysoký obranca, ktorý mal na druhej strane v 56. min príležitosť na skórovanie: "V prvom momente som si hovoril, že by som mohol vystreliť. Potom som však videl, ako proti mne vystúpil ďalší obranca a rozhodol som sa loptu posunúť Gerrardovi, ktorého pokus nanešťastie Howard vyrazil."

Aj napriek nečakanej deľbe bodov je Martin Škrtel presvedčený, že boj o titul je stále otvorený. "Tento výsledok pochopiteľne každého mrzel, ale liga je ešte dlhá. Čaká nás ešte kopec zápasov, v ktorých môžeme toto zaváhanie napraviť," dodal úradujúci najlepší futbalista Slovenska.

Nachádzate sa tu:
Domov