Marinčin prispel k víťazstvu dvoma bodmi, Hrehorčáka vyhlásili za prvú hviezdu

Martin Marinčin (vpravo) bojuje v AHL o to, aby sa vrátil späť do NHL do tímu Toronto Maple Leafs.
Martin Marinčin (vpravo) bojuje v AHL o to, aby sa vrátil späť do NHL do tímu Toronto Maple Leafs. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. feb 2018 o 09:50

Slovenským hokejistom sa v zámorí darilo.

BELLEVILLE. Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin prispel gólom a asistenciou k triumfu Toronta Marlies na ľade tímu Belleville Senators 7:4.

Rodák z Košíc získal aj tri plusové body. V štvrtej minúte otvoril skóre stretnutia. V drese domácich pre zranenie absentoval Christián Jaroš.

Dvadsaťpäťročný Marinčin odohral v tejto sezóne 29 zápasov so ziskom trinástich bodov za tri góly a desať asistencií. V štatistike +/- mu patrí v tímovom hodnotení tretie miesto, nazbieral 24 plusových bodov.

Dva štarty bez bodového zápisu pridal v drese Toronta Maple Leafs v NHL.

Hrehorčák skóroval a stal sa prvou hviezdou

Krídelník je už druhým najlepším strelcom svojho tímu.

OTTAWA. Slovenský hokejista Patrik Hrehorčák potvrdil skvelú formu, keď skóroval a premenil svoj pokus v záverečnom rozstrele pri triumfe tímu Rouyn-Noranda Huskies na ľade Gatineau Olympiques 3:2 po samostatných nájazdoch v piatkovom stretnutí kanadskej juniorskej QMJHL. Osemnásťročného krídelníka vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

Rodák z Popradu odohral pri svojej premiérovej sezóne v zámorí 49 zápasov so ziskom 37 bodov za 22 gólov a 15 asistencií.

Hrehorčák je už druhým najlepším strelcom Huskies, líder Raphael Harvey-Pinard strelil o jediný gól viac.

V QMJHL bodoval aj Michal Ivan, pri víťazstve mužstva Acadie-Bathurst Titan nad Shawiniganom Cataractes 5:2 si pripísal asistenciu.

Osemnásťročný obranca odštartoval sezónu v rodnom Zvolene, v drese Acadie-Bathurst absolvoval 33 zápasov s bilanciou 2 góly a 11 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Marinčin prispel k víťazstvu dvoma bodmi, Hrehorčáka vyhlásili za prvú hviezdu