Kližan sa po zranení ešte nevráti, zrušil štart na turnaji v Poľsku

Martin Kližan stále nie je stopercentne fit.
Martin Kližan stále nie je stopercentne fit. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. sep 2017 o 12:02

Kližan bol naposledy v akcii na Wimbledone.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Martin Kližan sa po zranení lýtka nevráti do súťažného diania ani na budúcotýždňovom turnaji ATP Challenger Tour Pekao Szczecin Open s dotáciou 127 000 eur na antuke v poľskom Štetíne. Zrušil svoj plánovaný štart.

Pre rekonvalescenta to bola alternatíva namiesto bratislavského zápasu SR - Poľsko 15. - 17. septembra v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov.

Kapitán domácich Miloslav Mečíř v stredu na tlačovej besede uviedol, že Kližan sa po výpadku necíti byť dostatočne fit na stretnutia na tri získané sety.

Napokon zatiaľ ani na dva - ukazuje jeho absencia v Štetíne, kde medzi uchádzačmi stále figuruje poľský singlista číslo jeden Jerzy Janowicz, absentér v daviscupovej oficiálnej predbežnej nominácii hostí.

Lukáš Lacko má miesto v slovenskej štvorici (spolu s Norbertom Gombosom, Jozefom Kovalíkom a Andrejom Martinom, v zálohe sú Alex Molčan a deblový špecialista Igor Zelenay).

Osobne deklaroval svoju ambíciu pomôcť hostiteľom, hoci antuka nie je práve jeho najpreferovanejším povrchom, a už sa odhlásil z budúcotýždňového challengeru o 75 000 USD na tvrdom podklade v tureckom Istanbule.

Kližan bol naposledy v akcii 4. júla a nedohral duel 1. kola grandslamového Wimbledonu na tráve v Londýne proti Srbovi Novakovi Djokovičovi (3:6, 0:2 a skreč).

Zverenec Martina Hromeca figuruje na 136. priečke v singlovom renkingu ATP, už bol aj na 24. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan sa po zranení ešte nevráti, zrušil štart na turnaji v Poľsku