Vynechá s Kližanom zápasy v Davis Cupe? Lacko vysvetlil, prečo je prihlásený v Istanbule

Lukáš Lacko.
Lukáš Lacko. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. aug 2017 o 13:08

Martin Kližan a Lukáš Lacko sú počas daviscupového týždňa prihlásení na challengerové turnaje.

BRATISLAVA. Bez Martina Kližana aj Lukáša Lacka by mohlo byť reprezentačné družstvo slovenských tenistov 15. - 17. septembra proti Poliakom na antuke v NTC v Bratislave v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára.

Vyplýva to z prihlášok na challengerové turnaje počas predmetného asociačného týždňa od 11. septembra. Kližan figuruje nad čiarou na antukovom podujatí o 127 000 eur v poľskom Štetíne a Lacko predbežne smeruje na súbežnú akciu s celkovou prémiou 75 000 USD v tureckom Istanbule.

"Dnes ma prekvapili rôzne titulky v našich médiách ohľadom mojej prihlášky na challenger v Istanbule počas zápasu Davisovho pohára s Poľskom. Na ujasnenie situácie: prihlásenie na turnaj počas DP nemá žiadny vplyv na to, či budem, alebo nebudem hrať DP," uviedol Lacko na facebooku.

"Všetko závisí od kapitána Miloša Mečířa. Samozrejme, ak nominuje, tak ma ATP automaticky odhlási z turnaja bez postihu a budem môcť nastúpiť v zápase DP. Na turnaj som prihlásený iba pre prípad, ak sa kapitán rozhodne ma nenominovať," vysvetľoval.

"Vzhľadom k tomu, že prihláška na challenger sa dáva tri týždne pred začiatkom turnaja, keď ešte nie je známa nominácia, je prirodzené a logické, že sa hráči na turnaj prihlásia. Pred odchodom na US Open som situáciu v daviscupovom tíme preberal s kapitánom Milošom Mečířom a prisľúbil som mu, že v prípade mojej nominácie mu budem k dispozícii," dodal Lacko.

V prípade absencie Kližana a Lacka by pravdepodobne mala slovenská štvorica pod vedením kapitána Miloslava Mečířa podobu Norbert Gombos, Jozef Kovalík, Andrej Martin a Igor Zelenay.

Sprievodnou zaujímavosťou v tejto súvislosti je, že Štetín si naplánoval aj poľský singlista číslo jeden Jerzy Janowicz, ktorý sa v júli vyjadril, že už neráta so svojimi vystúpeniami v Davis Cupe. Nový prezident národného zväzu Miroslaw Skrzypczyňski ho hodlal ešte prehovárať na zmenu postoja aspoň pre budúcnosť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Vynechá s Kližanom zápasy v Davis Cupe? Lacko vysvetlil, prečo je prihlásený v Istanbule