Haring sa stal celkovým víťazom pretekov Grand Prix Banjaluka, do rebríčka UCI získal 80 bodov

Martin Haring v teréne - ilustračné
Martin Haring v teréne - ilustračné (Autor: TASR)
SITA|1. apr 2019 o 11:58

Martina Šichtová skončila vo svojej kategórii siedma.

BANJA LUKA. Slovenský reprezentant Martin Haring sa stal celkovým víťazom elitnej kategórie mužov na päťetapových pretekoch horských cyklistov Grand Prix Banjaluka v Bosne a Hercegovine.

Pretekár Dukly Banská Bystrica získal na podujatí kategórie S2 80 bodov do rebríčka UCI aj do renkingu o účasť na OH 2020 v Tokiu. Tretie miesto si v druhej etape vybojovala Martina Šichtová, ktorá v konečnej klasifikácii žien obsadila 7. miesto, dotované porciou 40 bodov. V Bosne a Hercegovine bodovali aj ostatní slovenskí pretekári.

Haring to v Banja Luke naplno "rozbalil" vo štvrtej etape - horskom maratóne, v ktorom zvíťazil. Získal náskok vyše 2 minút na lídra súťaže Taliana Gioela de Cosmaa a vyzliekol ho zo žltého dresu. Ten už do konca pretekov zo seba nestiahol.

Martina nebola na tieto preteky úplne dobre pripravená, nemá možnosť trénovania na také náročné preteky. S traťou sa však veľmi dobre popasovala a jedno tretie a dvakrát piate miesto, plus siedme v celkovom poradí, je veľmi dobrý výsledok.


Róbert Glajza, reprezentačný tréner MTB

"Otestoval som si formu, kde sú silné a slabé stránky v doterajšej príprave a ako bonus som si vybojoval víťazstvo. Ďakujem tímu a trénerom, ďakujem VŠC Dukla, Slovenskému zväzu cyklistiky aj našim sponzorom za vytvorené podmienky. Urobím maximum pre zopakovanie podobných výsledkov,“ povedal Martin Haring v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky (SZC).

"Po maratóne sme sa trochu obávali, ako to chalani a Martina zvládnu, najmä mladí pretekári. Martin Haring svojimi skúsenosťami udržal líderstvo celkového poradia, čo je významný výsledok. Šiel naozaj výborne.

Martina nebola na tieto preteky úplne dobre pripravená, nemá možnosť trénovania na také náročné preteky. S traťou sa však veľmi dobre popasovala a jedno tretie a dvakrát piate miesto, plus siedme v celkovom poradí, je veľmi dobrý výsledok.

Nehovoriac o tom, že získala do OH renkingu žien 40 bodov UCI. S pretekmi som veľmi spokojný, pretekári pristupovali zodpovedne, a na začiatok sezóny si určite urobili veľkú chuť do ďalších podujatí,“ zhodnotil výkony cyklistov Róbert Glajza, reprezentačný tréner MTB a zároveň vedúci výpravy v Banja Luke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Haring sa stal celkovým víťazom pretekov Grand Prix Banjaluka, do rebríčka UCI získal 80 bodov