Dúbravka opäť kráľom medzi Slovákmi, medzi najlepšími aj Hamšík

Martin Dúbravka.
Martin Dúbravka. (Zdroj: , Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. máj 2021 o 22:16

Slovenský brankár dostal známku 7,6.

BRATISLAVA. Futbalisti Newcastle United majú v závere sezóny veľmi dobrú formu. V posledných šiestich ligových dueloch získali jedenásť bodov a zachránili sa medzi anglickou elitou. 

Veľkú zásluhu na tom má aj slovenský brankár Martin Dúbravka, ktorý v spomenutých zápasoch absolvoval plnú minutáž.

Nedávno sa na liverpoolskom Anfield Road zaskvel ôsmimi zákrokmi a v piatok predviedol ďalších sedem v dueli s Leicestrom City. 

"Ukázal sa ako veľmi, veľmi dobrý brankár. Je dôležité, že sa udržiava na vysokej úrovni. Mám z neho radosť,“ chválil ho tréner Steve Bruce.

V drese Newcastle odchytal Dúbravka jubilejný stý zápas a špecializovaný portál SofaScore mu udelil známku 7,6. Spomedzi slovenských futbalistov pôsobiacich v zahraničí dostal najlepšie hodnotenie. 

Máličko horšiu známku, presne o jednu desatinu, dostal Boris Sekulič, ktorý hráva v zámorskej MLS za Chicago Fire. Vysoké hodnotenie si vyslúžil napriek tomu, že v zápase dostal žltú kartu a jeho tím prehral s Philadelphiou 0:2. 

Medzi najlepšími troma sa umiestnil aj kapitán futbalovej reprezentácie Marek Hamšík. V drese Göteborgu si pripísal na konto štvrtý štart, no premiérovo odohral kompletnú minutáž a podieľal sa na remíze 1:1 s Häckenom. 

Hodnotenia slovenských futbalistov.
Hodnotenia slovenských futbalistov. (Autor: Sofascore)

Rovnakú známku 7 si vyslúžili obrancovia Norbert Gyömbér a Martin Valjent. Zaujímavosťou, že prvý menovaný odohral zápas už aj v aktuálnom týždni a jeho tímu US Salernitana 1919 pomohol k postupu do Serie A

Proti Pescare (3:0, pozn.) dokonca jeho výkon ohodnotil portál SofaScore ešte lepšie než ten víkendový proti Empoli, konkrétne známkou 7,2. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Dúbravka opäť kráľom medzi Slovákmi, medzi najlepšími aj Hamšík