Myslel si, že má po sezóne. Chromiak nakoniec dostal šancu a zabojuje o AHL

Šimon Nemec (vľavo) a Martin Chromiak.
Šimon Nemec (vľavo) a Martin Chromiak. (Autor: TASR)
TASR, SITA|21. apr 2021 o 11:30

Do AHL sa vracia aj Jurčo, Vegas ho poslalo na farmu.

NEW YORK. Vedenie tímu hokejovej NHL Vegas Golden Knights poslalo slovenského útočníka Tomáša Jurča na farmu do tímu Henderson Silver Knighs v AHL.

V nižšej zámorskej súťaži by sa mohol predstaviť aj Martin Chromiak, ktorý podpísal skúšobný kontrakt s Ontariom Reign, farmárskym tímom Los Angeles Kings.

Juniorská OHL sa nezačne

Dvadsaťosemročný Jurčo nastúpil v tejto sezóne za Vegas na 6 zápasov, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu. Šancu dostal po tom, ako sa zranili Keegan Kolesar a Reilly Smith. Opačným smerom putuje podľa zámorských médií Dylan Sikura.

O desať rokov mladší Chromiak čakal na štart juniorskej ligy OHL, ale tá sa napokon v tejto sezóne nezačne.

Šancu dostane v AHL, kde tento rok umožnili pôsobiť aj draftovaným hráčom mladším ako 20 rokov. Trenčianskeho odchovanca draftovali Kings minulý rok v 5. kole zo 128. miesta.

Chromiak: Chcem sa ukázať na tréningoch

"Podpísal som try-out kontrakt s farmou Los Angeles. V prvom rade je mojím cieľom ukázať sa na tréningoch. A verím, že sa ukážem tak, aby som dostal šancu aj v zápasoch.

Takáto ponuka ma poteší, keďže som si pôvodne myslel, že mám po sezóne. Teraz mám možnosť zabojovať o pozornosť v AHL," povedal Chromiak pre portál hockeyslovakia.sk ešte pred pondelňajším odletom do zámoria.

Chromiak koncom minulého týždňa odohral dva prípravné zápasy za slovenskú reprezentáciu do 20 rokov proti Čechom s výsledkami 5:2 a 3:4 po nájazdoch.

V druhom súboji sa prezentoval exportným gólom, keď na 1:1 vyrovnal efektným zakončením spoza bránky. Celkovo si v dvojzápase pripísal dva góly a dve asistencie.

Príchod Slováka potvrdilo aj Ontario

Príchod mladého slovenského útočníka potvrdila aj stránka Ontaria Reign, aktuálne posledného tímu Pacifickej divízie AHL.

"Chromiak sa v tejto sezóne predstavil v najvyššej súťaži na Slovensku v drese Dukly Trenčín a v 32 zápasoch nazbieral 19 bodov za 7 gólov a 12 prihrávok a k tomu aj šesť plusových bodov.

Vlani si zahral v 28 zápasoch za Kingston Frotenacs v OHL, kde mal 33 bodov. Reprezentoval aj Slovensko na zatiaľ posledných MS do 20 rokov, kde v piatich zápasoch strelil jeden gól," napísal web ontarioreign.com.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Myslel si, že má po sezóne. Chromiak nakoniec dostal šancu a zabojuje o AHL