Martikán chcel už pred olympiádou podpis Kuzminovej ako od víťazky

SITA|17. feb 2010 o 17:17

Štvornásobný olympijský medailista z rokov 1996 - 2008 v kategórii C1 vo vodnom slalome Michal Martikán ešte pred odchodom do Kanady chcel od Anastasie Kuzminovej autogram ako od olympijskej víťazky v biatlone zo ZOH 2010 vo Vancouveri.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ.

Dokonca ju o to aj niekoľkokrát poprosil, aby mal vo svojej zbierke jej unikátny podpis. Dvadsaťpäťročná rodáčka z ruského Ťumenu však jeho prosbám odolala a k svojmu autogramu pre istotu nič nepridávala. Údajne preto, aby nič nezariekla, respektíve aby svojou neskromnosťou zbytočne nepokúšala športové šťastie a osud.

((anketa))

"Keď sme ešte pred zimnou olympiádou mali v Dukle Banská Bystrica veľké stretnutie športovcov spojenú s autogramiádou, ja som už vtedy od nej chcel autogram, ku ktorému by potom vlastnoručne pripísala: olympijská víťazka v biatlone žien na ZOH 2010 vo Vancouveri."

"Ale nechcela za nič na svete. Vraj, aby to nezakríkla. Ale ja som už vtedy tušil, že Anastasia bude vo Vancouveri veľmi dobrá," povedal v stredu pre agentúru SITA olympijský víťaz z Atlanty 1996 a Pekingu 2008 vo vodnom slalome Michal Martikán.

"Olympiádu v Kanade sledujem dovtedy, kým je to z hľadiska mojej zimnej prípravy únosné. Každý deň som doteraz videl tie preteky, ktoré boli do desiatej večer, ostatné súťaže si pozriem až na druhý deň zo záznamu. Pre olympiádu dlho ponocovať nemôžem," pokračoval 30-ročný liptovskomikulášsky vodák.

"Výkony Anastasie Kuzminovej vo Vancouveri sú nádherné. Mám z nich veľkú radosť. Veľmi milo ma prekvapila najmä víťazstvom v šprinte na 7,5 km, lebo zlatú medailu práve v tejto disciplíne som od nej naozaj nečakal. O to bol ten úspech krajší. Budem úprimný: veľmi jej ho prajem, lebo Anastasia je veľmi sympatická športovkyňa," pripomenul Michal Martikán.

Obdivuhodný bojovník v búrlivých kaskádach vodnoslalomárskych areálov vzácne vyrovnané výkony pretekárky Dukly Banská Bystrica komentoval ako skúsený športový harcovník:

"Vybojovať striebro v stíhacích pretekoch bolo určite veľmi náročné, ale nie také ťažké ako spomínané prvé zlato, keďže víťazstvo v prvých pretekoch bolo rozhodujúce aj pre druhú jej súťaž. Po jej výkone v šprinte som v stíhacích pretekoch už jednu z medailí od Anastasie čakal. Vývoj pretekov však ukázal, že biatlon je veľmi náročný šport."

"Špičkovo behať a zároveň špičkovo strieľať - to je naozaj veľké umenie. Som rád, že Anastasia má vo Vancouveri takú výbornú formu. Dúfam, že ešte nepovedala posledné slovo a svoju medailovú zbierku rozšíri," dodal mnohonásobný majster sveta a Európy vo vodnom slalome, ktorý už o týždeň zimnú atmosféru rodného Liptova - tak ako každý rok v tomto období - vymení za slnečné a letné prostredie u protinožcov v Austrálii.

Najusilovnejší zberateľ cenných kovov spomedzi všetkých slovenských súčasných olympionikov sa v osvedčenom stredisku Penrith bude chystať na novú vodnoslalomársku sezónu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Martikán chcel už pred olympiádou podpis Kuzminovej ako od víťazky