Marka Čecha chcú 1. FC Kolín aj Celtic Glasgow

SITA|29. jan 2009 o 13:18

Do hry o získanie slovenského futbalistu pôsobiaceho v anglickom prvoligovom klube West Bromwich Albion Marka Čecha vstúpili ďalšie tímy.

BIRMINGHAM. Po avizovanom a dlhodobejšom záujme talianskeho SSC Neapol a anglického druholigového Ipswichu Town sa najnovšie objavil interes nemeckého bundesligistu 1. FC Kolín a škótskeho veľkoklubu Celtic Glasgow.

"Capkovia", ktorí počas januára skúšali aj ďalšieho slovenského futbalistu, útočníka Artmedie Petržalka Juraja Pirosku, najnovšie zápasia s krízou na poste ľavého obrancu. Na listinu zranených hráčov pribudol k Ümitovi Özatovi aj Pierre Wome a práve 26-ročný Trebišovčan Marek Čech by bol podľa viacerých médií ideálnou náhradou. Vedenie Kolínčanov dúfa, že sa im podar

í získať stabilného člena slovenskej reprezentácie na polročné hosťovanie do konca aktuálnej sezóny 2008/2009. "Súhlasím s trénerom Christophom Daumom, dvoch klasických obrancov máme momentálne mimo hry. Ak sa nám podarí nájsť vhodného adepta, verím, že sa dohodneme," povedal prezident 1. FC Kolín Wolfgang Overath pre denník Express.

Vážny záujem o Marka Čecha má podľa Glasgow Evening Times aj Celtic Glasgow, ktorého dres si v minulosti úspešne obliekala dvojica Slovákov - Ľubomír Moravčík a Stanislav Varga. "Zeleno-bieli" majú dlhodobý problém na pozícii ľavého beka, ktorý by údajne mohol vyriešiť práve bývalý hráč Interu Bratislava, Sparty Praha a FC Porto, za ktorého West Bromwich Albion zaplatil v lete 2008 približne 1,4 milióna britských libier.

Dvadsaťdeväťnásobný reprezentant SR Marek Čech už dávnejšie deklaroval, že pre nedostatok príležitostí vo WBA chce v zimnom prestupovom období zmeniť pôsobisko. V utorňajšom dueli 23. kola Premier League 2008/09 proti Manchestru United (0:5) však Paul Robinson, ktorého tréner Tony Mowbray dlhodobo uprednostňuje, videl červenú kartu a čelí trojzápasovému dištancu. Vedenie birminghamského tímu sa proti tomuto trestu odvolalo (výsledok by mal byť známy vo štvrtok popoludní), no ak neuspeje, kouč "The Baggies" pravdepodobne nedovolí Markovi Čechovi odísť.

Nachádzate sa tu:
Domov