To najlepšie ju ešte len čaká. Veľa ľudí na Šarapovovú žiarlilo (ohlasy osobností)

Maria Šarapovová.
Maria Šarapovová. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. feb 2020 o 20:44

Reagovali aj Djokovič či Kvitová.

PARÍŽ. Aktuálne najlepší tenista sveta Novak Djokovič vzdal poctu Marii Šarapovovej, ktorá v stredu oznámila koniec kariéry.

Medzi superlatívmi, ktoré smeroval na jej adresu, boli výrazy ako "legenda" či "žena s mysľou šampiónky".

Djokovič: Môže byť hrdá na to, čo dosiahla

"Jej vplyv na tenis a nielen ženský, bol obrovský a stále je," povedal Djokovič v Dubaji, kde v stredu postúpil do štvrťfinále tamojšieho turnaja.

"Je to veľmi múdre dievča, poznám ju veľmi dlho. Mala myseľ šampiónky. Nikdy sa nevzdávala, čo ukázala najmä v uplynulých piatich rokoch. Môže byť hrdá na to, čo dosiahla," dodal srbský tenista podľa AFP.

Maria Šarapovová a jej kariéra: fotogaléria

26.2.2020

Rešpekt voči Ruske prejavila aj legenda amerického tenisu a kapitánka fedcupového družstva Billie Jean Kingová.

"Odkedy získala v 17-tich rokoch vo Wimbledone svoj prvý grandslamový titul, bola z nej veľká šampiónka. Navyše, jej schopnosti pohybovať sa v biznise sú takmer rovnako obdivuhodné ako jej tenisové úspechy. Maria, to najlepšie ťa iba čaká," zverejnila na sociálnej sieti.

Kvitová: Toto je len začiatok

Poklonu zložila Šarapovovej aj jej premožiteľka vo finále Wimbledonu 2011 Češka Petra Kvitová.

"Bolo pre mňa radosťou zdieľať s tebou kurt. Vždy, keď sme spolu hrali, boli to skvelé bitky. Mám veľký rešpekt voči tvojej tvrdej práci a tomu, ako si vždy za všetko bojovala. Už teraz si dosiahla veľa vo svojom živote a viem, že toto je ešte iba začiatok," smerovala slová obdivu smerom k Ruske česká tenistka.

Aktuálna šestka mužského tenisu Stefanos Tsitsipas pripomenul aj ďalší aspekt Šarapovovej kariéry.

"Myslím si, že mnoho ľudí na ňu žiarlilo. Mala skvelú kariéru s množstvom veľkých víťazstiev. Nášmu športu dala veľa. Iba Serena Williamsová mala lepšiu kariéru," povedal v Dubaji Grék.

S Ruskou sa rozlúčil aj výkonný riaditeľ WTA Steve Simon: "Bude chýbať miliónom fanúšikom po celom svete, hoci viem, že toto je pre Mariu iba vzrušujúci nový začiatok. Môže sa sústrediť na charitatívne aktivity a iné veci."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»To najlepšie ju ešte len čaká. Veľa ľudí na Šarapovovú žiarlilo (ohlasy osobností)