V rebríčku WTA klesla na 147. miesto. Šarapovová dostala voľnú kartu na Australian Open

Ruska Maria Šarapovová v osemfinále Australian Open 2019.
Ruska Maria Šarapovová v osemfinále Australian Open 2019. (Autor: Aaron Favila TASR/AP)
Sportnet|8. jan 2020 o 07:11

Na kurtoch sa objavila po vyše štvormesačnej pauze.

MELBOURNE. Ruská tenistka Maria Šarapovová dostala od organizátorov úvodného grandslamu sezóny Australian Open voľnú kartu.

Bývalá svetová jednotka, ktorá v Melbourne Parku triumfovala v roku 2008, klesla v rebríčku WTA na 147. miesto. Na základe renkingu by sa nedostala priamo do hlavnej súťaže.

"Byť súčasťou hlavnej súťaže v Melbourne je úžasné. Mám odtiaľ skvelé spomienky a zážitky na víťazné, ale aj nevydarené finálové zápasy. V Austrálii som zažila veľa radosti, ale aj sklamania.

Je preto pre mňa výnimočné, že som dostala ďalšiu šancu predstaviť sa na súťažných kurtoch v Melbourne," vyhlásila Maria Šarapovová, cituje ju oficiálny portál Australian Open 2020.

Šarapovovej nevyšiel vstup do novej sezóny, keď na podujatí v Brisbane vypadla už v 1. kole. V súťažnom kolotoči sa objavila po vyše štvormesačnej prestávke.

Vlani v auguste prehrala v 1. kole US Open s dlhoročnou rivalkou Američankou Serenou Williamsovou. Následne ukončila sezónu pre problémy s ramenom. Informovala o tom agentúra AFP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»V rebríčku WTA klesla na 147. miesto. Šarapovová dostala voľnú kartu na Australian Open