Marek Krejčí zahynul pri autonehode

Marek Krejčí ešte v čase, kedy obliekal dres Artmedie
Marek Krejčí ešte v čase, kedy obliekal dres Artmedie (Autor: AP)
SITA|26. máj 2007 o 17:47

Vo veku 26 rokov pri autonehode v Nemecku zahynul slovenský futbalový útočník Marek Krejčí, ktorému sa podľa prvotných informácií stal osudným mikrospánok.

BURGHAUSEN 26. mája (SITA) - Hráč druholigového klubu Wacker Burghausen zomrel na následky nárazu do stromu pri strate kontroly nad riadením v blízkosti hornobavorského Maitenbachu. Podľa správ nemeckých médií či portálu Eurosport sa tragédia udiala pri návrate Krejčího z Mníchova do Burghausenu, v ktorom pôsobil od sezóny 2004/2005 a v 87 vystúpeniach v II. bundeslige zaznamenal 26 gólov. "Sme hlboko zasiahnutí a naša sústrasť patrí Marekovej manželke Silke a synovi Jannisovi," vyjadril účasť šéf klubu Willi Kleine. Mužstvo už oznámilo, že zorganizuje benefičné aktivity a výťažok z nich venuje pozostalým.

Krejčí začal svoju kariéru v Interi Bratislava, neskôr hrával v Spartaku Trnava, Senci, Györi a Artmedii Bratislava. V jej drese bol v sezóne 2003/04 spolu s Róbertom Semeníkom na druhom mieste poradia najlepších strelcov Corgoň ligy s 15 gólmi. V lete 2004 prestúpil do Burghausenu. V práve skončenej sezóne, v ktorej Wacker zostúpil do tretej najvyššej súťaže, sa predstavil v 28 ligových zápasoch a dal 7 gólov. Počas kariéry absolvoval Marek Krejčí aj jeden duel v slovenskej reprezentácii. V medzištátnom priateľskom stretnutí s Rakúskom (1:1) v Bratislave 31. marca 2004 odohral prvý polčas.

Nachádzate sa tu:
Domov