Hamšík opäť mení dres. Pokračovať bude v Turecku

Marek Hamšík počas tréningu Slovenska pred EURO 2020.
Marek Hamšík počas tréningu Slovenska pred EURO 2020. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|8. jún 2021 o 19:25 (aktualizované 8. jún 2021 o 19:50)

Kapitán Slovenska si zahrá v Európskej konferenčnej lige.

BRATISLAVA. Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík odchádza z IFK Göteborg a mieri do tureckého klubu Trabzonspor. Vo Švédsku bol pritom len od marca 2021.

Informáciu priniesol oficiálny web švédskeho klubu.

Turci na twiiteri priblížili, že s Hamšíkom podpísali kontrakt na dva roky, ktorá mu vynesie príjem 1,5 milióna eur za sezónu. Podľa agentúry AFP dostane aj bonus za podpis kontraktu vo výške 700.000 eur.

Trabzonspor ho predstavil vo videu s dresom číslo 17, helmou gladiátora a nápisom: "GLADYATOR #Grande #MarekHamsik".

Göteborgom mal platnú zmluvu do konca augusta, ale hráčom Trabzonsporu oficiálne bude už od 1. júla.

Do Turecka odchádza zadarmo. "Hamšík môže opustiť klub bez odstupného," povedal ešte pred niekoľkými dňami športový riaditeľ Göteborgu Pontus Farnerud.

Avci: Hamšík je skvelý hráč

O zmene Hamšíkovho pôsobiska sa diskutovalo už pred niekoľkými dňami. Strany sa však údajne nevedeli zhodnúť na výške platu.

Trabzonspor ponúkal zmluvu do roku 2023 s ročným príjmom 1,5 milióna eur plus bonusy, ale Hamšík vraj žiadal sumu 2,5 milióna za rok.

"Hamšík je skvelý hráč. Tento prestup by pre nás bol extrémne dobrý. Ale popri tom všetkom musíme mať na zreteli aj naše finančné možnosti," povedal ešte cez víkend tréner Trabzonsporu Abdullah Avci.

Pôvodne sa vravelo o tom, že Hamšík je pre klub plán B, keďže sa Turci snažili získať nórskeho útočníka Alexandra Sörlotha z Lipska. Nakoniec do klubu prichádza 33-ročný slovenský stredopoliar.

Farnerud: Je skutočným profesionálom

Vedenie Göteborgu si napriek strate hráča váži čas, ktorý v klube Hamšík strávil.

"Marek počas svojho pobytu u nás veľa prispel. Tímu, klubu všeobecne a mestu Göteborg. Je skutočným profesionálom vo všetkom, čo robí, a bolo vzrušujúce s ním úzko spolupracovať," uviedol športový riaditeľ Farnerud.

"Okrem toho vieme, že Marekova prítomnosť znamenala pre celý IFK Göteborg podporu na mnohých úrovniach," dodal.

Hamšík, ktorého čaká účasť na EURO 2020, odohral za Göteborg 6 súťažných zápasov, v ktorých strelil jeden gól. Ten bol však výstavný. Göteborgu patrí vo švédskej lige po ôsmich kolách spomedzi 16 tímov 10. priečka.

Trabzonspor obsadil v nedávno skončenej sezóne tureckej najvyššej súťaže s názvom Süper Lig 4. miesto a kvalifikoval sa do 3. predkola novovzniknutej Európskej konferenčnej ligy.

Klub z mesta pri Čiernom mori je najúspešnejší v Turecku spomedzi tých, ktoré nesídlia v Istanbule. V zbierke má šesť titulov, zatiaľ posledný vybojoval v roku 1984.

V minulosti pôsobila v Trabzone početná slovenská enkláva, v ročníku 2017/2018 si jeho dres obliekali Juraj Kucka, Tomáš Hubočan, Matúš Bero i Ján Ďurica.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hamšík opäť mení dres. Pokračovať bude v Turecku