Marek Čech vo West Bromwichi Albion minimálne do konca sezóny

SITA|2. feb 2009 o 15:52

Slovenskému futbalistovi Markovi Čechovi sa napokon nepodarilo naplniť predstavy o zmene dresu počas zimného prestupového obdobia.

BIRMINGHAM. Čerstvo 26-ročný ľavonohý obranca, resp. stredopoliar (nar. 26. januára 1983) si želal prestup z anglického West Bromwichu Albion, no napokon bude minimálne do konca sezóny 2008/09 naďalej členom kádra trénera Tonyho Mowbraya. Práve kouč "The Baggies" bol najväčšou prekážkou v transfere či hosťovaní rodáka z Trebišova Marka Čecha do iného tímu, a to napriek tomu, že v zostave dostáva počas celej sezóny na jeho poste ľavého beka prednosť Paul Robinson a Slovák väčšinou vysedáva len na lavičke

"Veľký záujem o služby Marka Čecha mala najmä dvojica klubov - škótsky Celtic Glasgow a nemecký 1. FC Kolín. Tréner Mowbray sa však jednoznačne postavil proti jeho odchodu a z tejto situácie nebolo východiska. Do konca tohto ročníka tak Marek určite zostane v Birminghame," informoval v pondelok popoludní agentúru SITA licenčný agent SFZ a hráčov manažér Juraj Vengloš.

V utorok 3. februára čaká na futbalistov aktuálne posledného tímu Premier League opakovaný duel 4. kola Anglického pohára - FA Cupu na pôde druholigového FC Burnley. Podľa aktuálnych informácií by v ňom mal nastúpiť aj Marek Čech. "Dnes popoludní cestujeme do Burnley a vyzerá to tak, že v utorok by som mohol hrať. Je to síce len pohárový zápas, ale budem vďačný aj za to," povedal pre SITA stabilný člen reprezentácie SR, ktorý prišiel do Birminghamu v lete 2008 z FC Porto.

Nachádzate sa tu:
Domov