Marek Čech: "Sme smutní, dúfali sme v postup do finále"

SITA|6. mar 2008 o 15:20

PORTO 6. marca (SITA) - S futbalovou Ligou majstrov sa v stredu večer rozlúčil ďalší slovenský reprezentant. Ľavonohý obranca, resp. stredopoliar Marek Čech totiž so svojím FC Porto nestačil v dvojzápase ...

PORTO 6. marca (SITA) - S futbalovou Ligou majstrov sa v stredu večer rozlúčil ďalší slovenský reprezentant. Ľavonohý obranca, resp. stredopoliar Marek Čech totiž so svojím FC Porto nestačil v dvojzápase osemfinále LM 2007/08 na nemecký tím Schalke 04 Gelsenkirchen. V prvom dueli pred dvoma týždňami prehral úradujúci portugalský šampión na pôde súpera 0:1. V odvete dokázal zvíťaziť rovnakým rezultátom, no napokon vypadol po rozstrele zo značky pokutového kopu, keď 2x15 minút predĺženia rozuzlenie neprinieslo. V zostávajúcom priebehu najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže starého kontinentu má zo Slovákov šancu zasiahnuť do hry už len stopér anglického FC Liverpool Martin Škrtel.

Dvadsaťpäťročný rodák z Trebišova Čech sa v stredu síce do základnej zostavy nedostal, domáci kormidelník Jesualdo Ferreira ho však napokon poslal na trávnik v 97. min namiesto zraneného Raúla Meirelesa. Ešte predtým sa z trávnika porúčal ľavý obranca Fucile, ktorý v 82. min videl z rúk hlavného arbitra Howarda Webba červenú kartu. "Trochu ma mrzelo, že som sa nedostal do základnej jedenástky. Čakal som totiž, že pred vlastným publikom budeme hrať ofenzívnejšie, a že tréner by ma mohol využiť. Vypadnúť takýmto spôsobom je naozaj nešťastné. V domácom prostredí sme nedokázali premeniť tri či štyri gólové šance, v druhom polčase sme už potom začali byť nervózni," povedal v rozhovore pre agentúru SITA 24-násobný reprezentant SR, ktorého prekvapil oduševnený prístup jeho spoluhráčov po vylúčení Fucileho: "Mysleli sme si, že Nemci začnú viac útočiť a budú sa snažiť rozhodnúť celý zápas, no ani v predĺžení sa tak nestalo. Bolo pre mňa dosť prekvapujúce, že v početnej nevýhode sme hrali tak dobre."

Marek Čech mal po svojom príchode na trávnik aj jednu dobrú príležitosť na rozhodnutie celého osemfinále. "V druhej časti predĺženia hosťujúci brankár vyhadzoval loptu na jedného zo svojich spoluhráčov v strede poľa. Ja som ho predskočil, potom som si ešte jedným dotykom posunul loptu a snažil som sa gólmana Schalke obhodiť. Dal som do toho však viac sily ako bolo treba a môj pokus skončil na hornej sieti. Je to škoda, mohol som sa stať hrdinom zápasu," objasnil sympatický ľavák, ktorého tréner Ferreira vybral aj ako jedného z exekútorov na jedenástkový rozstrel. Marek Čech však nechcel na seba brať toľkú zodpovednosť. "Bol som nominovaný, tréner ma tam chcel. Ja som sa však rozhodol, že to nebudem riskovať, v zápasoch som nikdy predtým nekopával penalty," vysvetlil.

Slovenský reprezentant potvrdil, že po stretnutí vládlo v hráčskej šatni veľké sklamanie. Ciele "drakov" v aktuálnej sezóne Ligy majstrov boli totiž veľmi vysoké, a to najmä po tom, ako "bielo-modrí" vyhrali na jeseň základnú skupinu pred FC Liverpool či Olympique Marseille. "Sklamanie bolo adekvátne tomu, že sme vypadli z najprestížnejšej klubovej súťaže. Boli sme veľmi smutní, pretože sme dúfali, že by sme sa mohli v LM dostať tento rok až do finále. Tréner prišiel do kabíny a povedal nám, že sme zápas zvládli veľmi dobre a zanechali sme dobrý dojem. A to aj napriek tomu, že sme dohrávali o jedného menej. Teraz je však táto kapitola skončená a my sa musíme sústrediť už len na domácu ligovú súťaž," skonštatoval Čech, ktorý by sa mohol v tomto ročníku radovať už z tretieho portugalského majstrovského titulu v rade.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Marek Čech: "Sme smutní, dúfali sme v postup do finále"