Marek Čech: "Miesto v zostave by som si zaslúžil"

SITA|12. jan 2009 o 16:41

Polročné pôsobenie v drese anglického prvoligového futbalového klubu West Bromwich Albion zatiaľ rozhodne nenaplnilo predstavy slovenského obrancu Mareka Čecha.

BIRMINGHAM.

Dvadsaťpäťročný Trebišovčan sa v sobotňajšom dueli 21. kola Premier League 2008/2009 na pôde Aston Villy (1:2) opäť nezmestil do zostavy trénera Tonyho Mowbraya a po dvoch zápasoch v rade, v ktorých odohral celých 90 minút, sedel tentoraz len na lavičke náhradníkov. "Samozrejme, že som veľmi sklamaný. Odohral som dva dobré zápasy a som presvedčený, že som si zaslúžil miesto v zostave aj v zápase s Aston Villou. Tréner sa so mnou ani neporozprával a jednoducho uprednostnil znovu Robinsona. Vôbec mi nevysvetlil, prečo," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA Marek Čech.

Vykúpením pre bývalého hráča Interu Bratislava, Sparty Praha a FC Porto by mohol byť taliansky tím SSC Neapol, ktorý podľa internetového portálu www.expressandstar.com prejavil záujem o reprezentanta SR. V prípade uskutočnenia dohody by sa Marek Čech stretol na juhu Apeninského polostrova so svojím spoluhráčom z národného výberu a menovcom Marekom Hamšíkom. "Naďalej trvám na tom, že by som chcel z West Bromwichu odísť. Nedostávam príležitosť, takže zmena dresu by mohla priniesť len niečo pozitívne. Ak by prišla konkrétna ponuka z Neapola, určite by som teraz neváhal," povedal Marek Čech.

Neapol sa o služby ľavonohého slovenského obrancu interesoval už v lete minulého roka, no trojnásobný portugalský majster v drese FC Porto dal napokon prednosť birminghamskému WBA, ktorý za neho zaplatil 1,4 milióna britských libier. Na jeho poste však dostáva počas celej sezóny prednosť Paul Robinson, kvôli ktorému Marek Čech nastúpil v ročníku 2008/2009 len v troch stretnutiach v základe (z toho jeden v Anglickom pohári - FA Cupe) a v ďalších štyroch zápasoch striedal.

Nachádzate sa tu:
Domov