Marcel Hossa vyzdvihuje silu kolektívu

SITA|21. dec 2008 o 11:57

Slovenská hokejová reprezentácia sa v sezóne 2008/09 dočkala prvého víťazstva až v šiestom zápase.

KOŠICE. V sobotu v košickej Steel Arene rozhodol o domácom triumfe nad Švajčiarskom (3:2) gólom tri sekundy pred záverečnou sirénou Marcel Hossa.

Svojím šiestym reprezentačným gólom 27-ročný krídelník potešil vypredanú Steel Arenu. "Vyhrali sme ako tím, nezáleží na tom, kto dá gól. Ja som v poslednej minúte už sledoval aj čas, Rudo Huna ma striedal asi 20 sekúnd pred sirénou. Zatlačili sme súpera do defenzívy, šťastie padlo na našu stranu. Čakal som, či sa puk doplazí ku mne. Stano Gron ma pekne videl, nahral mi a do prázdnej bránky už nebol problém skórovať," povedal po zápase Marcel Hossa, ktorý si na Slovensku počas posledného týždňa oddýchol a teraz ho čaká návrat do Dinama Riga.

Po reprezentačnej prestávke pokračuje kolotoč zápasov v Kontinentálnej hokejovej lige neúprosne ďalej, mužstvá hrajú svoje zápasy aj na Štedrý deň. "Zmenil som na týždeň prostredie, potreboval som zmenu, chcel som byť s kamarátmi. Teraz sa už opäť teším do Rigy," vravel mladší z bratov Hossovcov, ktorého v Košiciach zo striedačky sledoval otec František a v hľadisku nechýbala ani mama. Slováci proti Švajčiarom odohrali dva kvalitné zápasy. V Poprade na užšom klzisku prehrali po predĺžení, v Košiciach na širšom vyhrali 3:2. "Zhodli sme sa, že užšie klzisko pod Tatrami nebolo pre nás práve najlepšie. V Košiciach na širokom, navyše pred skvelým publikom, to bolo super," dodal Marcel

Nachádzate sa tu:
Domov