Marcel Hossa našiel svoju cestu

SITA|22. máj 2007 o 12:39

NEW YORK 22. mája (SITA) - Slovenský útočník Marcel Hossa vystupuje z tieňa svojho slávnejšieho brata Mariána, ktorý je považovaný za jedného z najkomplexnejších hokejistov súčasnosti. Mladší syn trénera ...

NEW YORK 22. mája (SITA) - Slovenský útočník Marcel Hossa vystupuje z tieňa svojho slávnejšieho brata Mariána, ktorý je považovaný za jedného z najkomplexnejších hokejistov súčasnosti. Mladší syn trénera Františka Hossu si po prestupe z Montrealu do New York Rangers dlhšie hľadal miesto v zostave "jazdcov", napokon však v druhej polovici vrcholiaceho ročníka zaujal miesto vo formácii po boku Jaromíra Jágra a v play off dokonca nastupoval v prvom útoku s Jágrom a Michaelom Nylanderom. “Marcel patrí do tejto formácie. Miesto v prvom útoku si plne zaslúžil. Jágr a Nylander si jeho hru pochvaľovali. Je dobre stavaný, silný, má cit pre hru a stále výkonnostne rastie,“ povedal pre Hamilton Spectator počas semifinále Východnej konferencie proti Buffalo Sabres na adresu Marcela Hossu tréner Rangers Tom Renney. Dvadsaťpäťročný odchovanec trenčianskeho hokeja sa chytil po prestávke určenej pre Zápas hviezd, ktorá pravidelne rozdeľuje základnú časť na dve polovice. V úvode marca ho síce pribrzdilo zranenie, ale bilancia 8 gólov, 5 asistencií a 6 plusiek v 18 zápasoch ho zaradila v tomto období medzi najproduktívnejších hráčov mužstva zo “7. avenue“. “Poznal som svoje úlohy a tie som sa snažil plniť. Dostal som príležitosť, hoci som sa vracal do zostavy po zranení. Chcel som ukázať, že na to mám. Napokon to fungovalo. Vytvorili sme si šance a strelili sme nejaké góly,“ nechal sa počuť Hossa, ktorého klub po vyradení Atlanty nestačil na favorizované Buffalo.

Marcel Hossa si po odchode do zámoria dlho hľadal svoju cestu a až teraz po deviatich sezónach v NHL, farmárskej AHL a juniorskej WHL vykročil z tieňa staršieho brata. “Vždy som cítil, že ma porovnávajú s Mariánom. Musel som sa s tým však vyrovnať,“ povedal pre zámorský denník Marcel Hossa a dodal: “Sme odlišné typy hráčov. Uvedomil som si to hneď po mojom príchode do zámoria, aj keď doma ma s ním porovnávali naďalej. Nerobí mi to však problémy. Marián má veľký talent, ja som celkom iný."

Nachádzate sa tu:
Domov