Olympijský víťaz: Ak si chce Federer udržať rekordy, musí sa spoľahnúť na Thiema

Dominic Thiem po triumfe na US Open 2020.
Dominic Thiem po triumfe na US Open 2020. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. sep 2020 o 10:03

Bude Thiem nový Andy Murray?

BRATISLAVA. Rakúsky tenista Dominic Thiem sa nedávno stal víťazom US Open a zároveň po šiestich rokoch na grandslamových turnajoch prerušil hegemóniu tria Novak Djokovič, Rafael Nadal, Roger Federer.

Práve Federerovi patrí s 20 grandslamovými titulmi status najlepšieho tenistu histórie, lenže zároveň sa nahlas hovorí o tom, že o tento honor ho pripraví minimálne jeden z dvojice Nadal - Djokovič.

Nový Andy Murray

Španiel a Srb majú momentálne na konte 19, respektíve 17 titulov z grandslamov a prekonanie čoskoro 40-ročného Federera by mala byť v ich prípade otázka času.

Celé to však môže prekaziť práve Thiem.

Myslí si to Marc Rosset, bývalý deviaty hráč singlového rebríčka ATP, olympijský víťaz z Barcelony 1992 a semifinalista Roland Garros 1996.

Finále US Open: Alexander Zverev - Dominic Thiem: fotogaléria

24.9.2020

"Ak si chce Federer zachovať svoje historické prvenstvá, musí sa spoľahnúť na 27-ročného Thiema, že začne vyhrávať grandslamové turnaje. Buďme úprimní, Thiem bude v budúcnosti najväčším spojencom Federera," myslí si Rosset, cituje ho portál tennis365.com.

"Mohol by sa z neho stať Andy Murray dvadsiatych rokov 21. storočia. Murraymu rovnako ako Thiemovi tiež dlho trvalo, kým prelomil akúsi kliatbu, ktorá mu bránila v triumfe na grandslamovom turnaji. Keď sa mu to konečne podarilo, zopár ich uchmatol (tri - pozn.)," pokračoval.

Začne zdolávať Djokoviča a Nadala?

Thiemovi tri roky, respektíve štyri grandslamové finálové účasti trvalo, kým konečne uspel. Pred tohtoročným US Open prehral vo finále grandslamu dvakrát na Roland Garros s Nadalom a raz na Australian Open s Djokovičom.

Najmä proti Djokovičovi tento rok v Melbourne bol blízko k úspechu, keď viedol 2:1 na sety, ale jeho skúsenejší súper otočil na 2:3.

Nedávno v New Yorku však ukázal pevné nervy aj skvelú fyzickú kondíciu, keď vo finále premohol Alexandra Zvereva 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (6).

"Možno sa dočkáme obdobia, keď Thiem začne zdolávať Djokoviča a Nadala na ich obľúbených povrchoch a potvrdí, že je veľký šampión," vyhlásil Rosset.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Olympijský víťaz: Ak si chce Federer udržať rekordy, musí sa spoľahnúť na Thiema