Mal veľké bolesti. Márquez odstúpil už po prvom kole

Marc Márquez pred pádom počas Veľkej ceny Španielska 2020.
Marc Márquez pred pádom počas Veľkej ceny Španielska 2020. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. júl 2020 o 15:54

Návrat nevyšiel podľa predstáv.

JEREZ DE LA FRONTERA. Senzačný návrat šesťnásobného majstra sveta v MotoGP Marca Márqueza na súťažnú motorku iba štyri dni po utorkovej operácii ramena mal v sobotu veľmi krátke trvanie.

Už po prvom kole úvodnej kvalifikácie na nedeľňajšiu Veľkú cenu Andalúzie v Jereze 27-ročný Španiel opustil na svojej Honde trať a bez slova zmizol vo svojom karavane.

Podľa všetkého mal na operovanom mieste také bolesti, že reálne nemohol pokračovať v plnom pretekárskom tempe. Informuje o tom aj rakúsky portál laola1.at.

Prvú kvalifikáciu nedokončil ani jeho mladší brat Alex Márquez, ktorý sa neubránil pádu.

Dvadsaťštyriročný Alex Márquez vlani vyhral šampionát kubatúry Moto2 a v tomto roku premiérovo štartuje po boku staršieho brata v najsilnejšej triede MotoGP.

Obhajca titulu Marc Márquez minulú nedeľu havaroval počas úvodných pretekov posunutej sezóny majstrovského seriálu MotoGP Veľkej cene Španielska v Jereze a zlomil si ramennú kosť na pravej ruke.

O tri dni neskôr sa podrobil operačnému zákroku, ale dodatočné testy nepreukázali poškodenie nervov na predmetnom mieste v ruke, čo mu malo umožniť zúčastniť sa na nedeľňajšej Veľkej cene Andalúzie na rovnakom okruhu Circuito de Jerez-Ángel Nieto. Napokon sa však všetko pre neho skončilo už na začiatku sobotnej kvalifikácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Mal veľké bolesti. Márquez odstúpil už po prvom kole