Maradona chce, aby bol kapitánom Mascherano

Diego Maradona
Diego Maradona (Autor: SITA AP)
SITA|10. nov 2008 o 21:22

Nový tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona v pondelok vyhlásil, že si funkciu kapitána tímu spája s defenzívnym stredopoliarom z Liverpool FC.

BUENOS AIRES. Nový tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona v pondelok vyhlásil, že si funkciu kapitána tímu spája s defenzívnym stredopoliarom z FC Liverpool Javierom Mascheranom.

"Presviedčam Javiera o tom, že kým budem vo funkcii, potrebujem ho s páskou na ruke," uviedol nástupca Alfia Basileho Maradona po návrate z päťdňového pracovného turné po Európe pre rozhlasovú stanicu La Red a dodal: "Je to moje rozhodnutie. Vysvetľoval som mu, v čom by podľa mňa mohol národnému mužstvu prospieť. Azda pochopil, že to, čo vnáša na trávnik, pôsobí inšpirujúco." Kapitánom argentínskej reprezentácie zatiaľ je Javier Zanetti z Interu Miláno.

Štyridsaťosemročný niekdajší klenot A-tímu "Albicelestes" Maradona navštívil aj Lionela Messiho v Barcelone, Fernanda Gaga, Gonzala Higuaína a Gabriela Heinzeho v Madride, Martina Demichelisa a Josého Ernesta Sosu v Mníchove či Carlosa Téveza v Manchestri. "Všetci reagovali úžasne dobre. Celkovo hodnotím tú cestu ako mimoriadne pozitívnu. Hráči túžia rehabilitovať sa a dať reprezentácii viac, ako sa mi podarilo v minulosti," skonštatoval kapitán majstrov sveta 1986 Maradona a potvrdil, že do konca tohto týždňa zverejní svoj kompletný realizačný tím. Prvým zápasom Argentínčanov pod jeho vedením bude 19. novembra prípravný duel so Škótmi v Glasgowe.

Nachádzate sa tu:
Domov