Manchester United získal dvadsiaty anglický titul

(Autor: SITA/AP)
SITA|22. apr 2013 o 22:51

O pondelňajšie víťazstvo sa postaral Robin van Persie, ktorý dosiahol svoj druhý hetrik v drese United.

MANCHESTER. Futbalisti Manchestru United získali titul anglického ligového šampióna. "Červení diabli" zvíťazili v pondelňajšom dohrávanom stretnutí 34. kola Premier League doma nad hráčmi Aston Villy 3:0.

Pred mestským rivalom Manchestrom City majú nepreklenuteľný 16-bodový náskok.

"The Citizens" mali teoretickú šancu na obhajobu titulu len v prípade, ak by zvládli nedeľňajší súboj na ihrisku Tottenhamu. "Kohúti" však vyhrali na White Hart Lane 3:1 a zverenci Roberta Manciniho mohli len čakať na zakopnutie Manchestru United.

Mužstvo z Old Traffordu nepripustilo prekvapenie a získalo rekordný 20. ligový titul. V tejto štatistike patrí druhá pozícia FC Liverpool s osemnástimi úspechmi.

O pondelňajšie pohodlné víťazstvo zverencov Sira Alexa Fergusona sa postaral Robin van Persie, ktorý dosiahol svoj druhý hetrik v drese "červených diablov".

Premiérovo skóroval trikrát v jednom meraní síl začiatkom septembra minulého roka pri víťazstve na pôde Southamptonu 3:2.

Bývalý hráč londýnskeho Arsenalu Van Persie dal v tejto sezóne už 24 gólov a o jeden sa dostal pred Luisa Suáreza z FC Liverpool na čelo poradia kanonierov anglickej súťaže.

Sir Alex Ferguson získal s United už trinásť titulov. Pohár pre anglického šampióna dostanú "červení diabli" až pri záverečnom domácom stretnutí proti Swansea.

Ak by United vyhrali aj zostávajúce štyri ligové zápasy, o bod prekonajú historický bodový rekord Premier League, ktorý drží Chelsea zo sezóny 2004/2005. Londýnsky klub vtedy po taktovkou Josého Mourinha nazbieral 95 bodov.

Výsledok stretnutia 34. kola Premier League:

Manchester United - Aston Villa 3:0 (3:0)

Góly: 2., 13. a 33. Van Persie

1:0

2:0

3:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Manchester United získal dvadsiaty anglický titul