Solskjaer a Klopp neuvoľnia hráčov do reprezentácie. Nedáva to pre nich zmysel

Futbalisti Liverpool FC.
Futbalisti Liverpool FC. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. mar 2021 o 11:45

Hráči by museli byť v karanténe.

LONDÝN. Anglické futbalové kluby Manchester United a FC Liverpool nie sú ochotné uvoľniť svojich hráčov do reprezentácií v najbližšom asociačnom termíne.

Dôvodom sú prísne opatrenia v súvislosti so šírením koronavírusu.

Ak by hráčov tento mesiac uvoľnili, budú musieť po návrate do Veľkej Británie absolvovať povinnú 10-dňovú karanténu a vynechajú dôležité ligové zápasy. "Nedáva mi to zmysel," citovala agentúra AFP trénera United Oleho Gunnara Solskjaera.

Na červenom zozname krajín má Británia aj Portugalsko a juhoamerické krajiny, Manchester by tak istý čas nemohol počítať s Brunom Fernandesom, či uruguajským útočníkom Edinsonom Cavanim.

Nesúhlas s uvoľnením hráčov vyjadril aj tréner Liverpoolu Jürgen Klopp. Anglický majster tak zrejme nepustí brazílske trio Alisson Becker, Roberto Firmino a Fabinho a portugalského útočníka Dioga Jotu.

Za normálnych okolností musia kluby uvoľniť hráčov pre medzinárodné povinnosti v konkrétnych termínoch.

Medzinárodná futbalová federácia FIFA však dala klubom výnimku, ktorá hovorí o tom, že nemusia uvoľniť hráčov, na ktorých sa môžu vzťahovať karanténne povinnosti.

"Keďže ich platíme a ak sa vrátia, budú 10 dní mimo, tak nemá zmysel, aby niekam cestovali. Budeme s nimi na túto tému hovoriť," uviedol Solskjaer.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Solskjaer a Klopp neuvoľnia hráčov do reprezentácie. Nedáva to pre nich zmysel