Prišli o 126 miliónov libier. Suverénnych Angličanov nezlomil ani gól Reusa

(Autor: TASR / AP)
Ivan Mriška|7. apr 2021 o 01:51 (aktualizované 7. apr 2021 o 08:15)

Manchester City zdolal Borussiu Dortmund 2:1.

MANCHESTER, BRATISLAVA. Dortmund pôsobil v úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov proti Manchestru City ospalo, no napriek tomu kompaktne. Akoby si užíval rolu outsidera, do ktorej ho pasovali anglické médiá.

Hoci od devätnástej minúty prehrával po zásahu Kevina De Bruyneho, trpezlivo čakal na zaváhanie suveréna posledného obdobia. A to prišlo.

Gól Reusa po vyše dvoch rokoch

Šesť minút pred koncom po vyše dvoch rokoch skóroval Marco Reus, ktorý zužitkoval prihrávku od nórskeho supertalentu Erlinga Haalanda.

Nemecký kapitán sa tak osamostatnil na čele historických strelcov Dortmundu v Lige majstrov. Na druhé miesto odsunul Roberta Lewandowského.

„Začali sme takticky veľmi dobre. Vedeli sme, že loptu bude viac držať súper, preto sme zostávali pokojní. Hrali sme svoju hru a išlo nám to výborne. Až na smutný záver,“ pre BT Sport hodnotil Marco Reus.

V poslednej minúte rozhodol o triumfe Manchestru City 2:1 Phil Foden.

„Mali sme výbornú pozíciu pred odvetou. Nezostáva nám teraz nič iné, iba zvíťaziť,“ dodal kapitán Borussie.

Koller: Stále je o čo hrať

Podľa bývalého hráča Dortmundu a futbalového experta Jana Kollera je všetko pred odvetou otvorené. Postúpiť môže ktokoľvek.

„Škoda inkasovaného gólu v poslednej minúte. Aj keď City je vonku silné, stále je o čo hrať,“ povedal v štúdiu O2 TV Sport.

Manchester City má aktuálne výbornú fazónu, z posledných desiatich zápasov prehral iba raz v derby s United.

Zverencov Pepa Guardiolu nevykoľajil ani fakt, že klub pre pandémiu koronavírusu prišiel v tejto sezóne o 126 miliónov libier. O vykázanej strate informoval ešte pred zápasom portál bbc.com 

„Vždy je lepšie vyhrať ako remizovať. Za stavu 1:1 sme na to mali ešte deväťdesiat minút, pretože toto je Liga majstrov. Dnes sme zvíťazili 2:1, no chystáme sa vyhrať aj druhý zápas,“ pre BT Sport uviedol Guardiola.

City pripomína Barcelonu

Výborná technika, množstvo dotykov a technické parády.

Futbaloví experti súčasnú hru City prirovnávajú k Barcelone, s ktorou Guardiola slávil úspechy v rokoch 2008 až 2013.

(Autor: SofaScore.com)

Manchester City je aktuálne označovaný za najväčšieho favorita tohto ročníka Ligy majstrov, odborníci mu predpovedajú zisk ušatej troje po prvý raz v histórii.

„Peep! Peep! Peeeeeeep! Mužstvo pokračuje vo výbornej hre. Borussia Dortmund si myslela, že unikne s remízou, ale to sa nestalo. Niekoľko dobrých šancí premárnil vynikajúci Phil Foden, ale nakoniec predsa trafil a dostal do výhody City,“ píše britský thegurdiam.com

„V prvom polčase sme neboli veľmi šikovní s loptou, ale po zmene strán sme sa oveľa zlepšili. Mali sme dve až tri šance, no nepremenili sme ich a súper trestal. Našťastie nás to nezložilo a vybojovali sme dobrý výsledok,“ doplnil tréner City.

Zradné skóre pred odvetou

Za muža zápasu bol pozorovateľmi UEFA označený Kevin De Bruyne, autor prvého gólu.

Aj špecializovaný portál SofaScore.com mu udelil suverénne najvyššiu známku, cez osmičku sa ešte dostal ďalší strelec gólu Phil Folden.

„Vedeli sme, čo od súpera čakať a ako hrá. V prvom polčase sme sa ťažko dostávali do šancí, ale v druhom sme si ich vytvorili hneď niekoľko. Mali sme ich premeniť viac, ale to sa vo futbale stáva.

Naša reakcia na nepriaznivý vývoj bola dobrá. Viem, že skóre 2:1 pred odvetou je zradné, ale aspoň sme vo vedení,“ uzavrel belgický záložník De Bruyne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Prišli o 126 miliónov libier. Suverénnych Angličanov nezlomil ani gól Reusa