Manažér Slovana: KHL dnes nie je reálna. Možno o dva roky

(Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|18. máj 2011 o 22:26

Popradský Lev sa chystá do KHL už v najbližšej sezóne, Slovan to podľa jeho generálneho manažéra Maroša Krajčiho vidí na oveľa vzdialenejšiu perspektívu.

BRATISLAVA. Koncom týždňa sa hokejisti Slovana sťahujú do svojej komfortnej kabíny v bratislavskej aréne. Vznikla podľa projektu generálneho manažéra Maroša Krajčiho, financoval ju samotný klub.

Nedávne dejisko svetového šampionátu je lákadlom pre vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy, ktoré by sa ňou rado popýšilo.

"Nie je to reálne pre naše možnosti. Možno v horizonte dvoch-troch rokov," hovorí generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Prelietali by 6 miliónov eur

"Potrebovali by sme zhruba triapolnásobný ročný rozpočet. KHL sa dá s balíkom okolo 18 miliónov eur ročne, len náklady na leteckú prepravu počas celej súťaže by pohltili 5,5 - 6 miliónov eur. Taký marketingový potenciál ešte na Slovensku nemáme," dodal Krajči.

Domáce zápasy:

11. augusta: Slovan - Kuopio

13. augusta: Slovan - Oulu

14. augusta: Slovan - Linköping

20. augusta: Slovan - Vienna

Neúspešný štvrťfinalista v poslednom extraligovom ročníku už má za sebou širokú obmenu hráčskeho kádra a naplno sa chystá na návrat na stratené pozície. Slovan chce prerušiť víťaznú sériu Košíc.

"Od 11. augusta do 3. septembra sa zúčastníme na turnaji European Trophy. Kvalitnejšiu prípravu si neviem predstaviť. Dúfam, že po nej naskočíme do extraligy úplne iným štýlom ako v uplynulej sezóne," dodal Krajči.

Slovan sa na turnaji s účasťou 24 popredných klubov dostal do Východnej divízie, kde si systémom každý s každým zahrá s fínskymi klubmi KalPa Kuopio, Kärpät Oulu, českými mužstvami Plzeň, České Budějovice, i rakúskym Viedeň Capitals.

Za Jokeritom poletia

Polovica zápasov sa hrá na vlastnom ľade, navyše mužstvá odohrajú dve stretnutia s ďalšími dvoma z troch zvyšných divízií. V prípade Slovana to bude Eisbären Berlín a Jokerit Helsinki, za oboma slovanisti vycestujú.

Osem najlepších, po dvoch z každej divízie, sa stretne od 16. do 18. decembra na finálovom turnaji v Salzburgu. Prvenstvo obhajuje Eisbären Berlín.

Do letnej prípravy Slovana sa včera zapojila aj trojica posíl. Útočníci Macho s Balejom a obranca Ivan Švárny. Už skôr prišli do tímu bývalý slovanista Michal Hudec s obrancom Ďatelinkom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Manažér Slovana: KHL dnes nie je reálna. Možno o dva roky