Malec o prestupe: Dali mi pocítiť, že majú o mňa naozaj záujem

Na Slovensku strieľal Tomáš Malec góly za Trenčín.
Na Slovensku strieľal Tomáš Malec góly za Trenčín. (Autor: TASR)
TASR|20. aug 2015 o 15:00

V Nórsku veľa príležitostí nedostal, napriek tomu strelil šesť gólov v lige a deväť v pohári. Tomáša Maleca získala Sigma Olomouc. "Tím potrebuje strelca," vraví Roman Vojtek z agentúry, ktorá hráč zastupovala.

OLOMOUC. Slovenský futbalista Tomáš Malec sa teší na pôsobenie v tíme účastníka najvyššej českej súťaže Sigma Olomouc. Bývalý kráľ strelcov Fortuna ligy prichádza do hanáckeho klubu na ročné hosťovanie z AS Trenčín.

"Prvoradé bolo, že Sigma o mňa prejavila obrovský záujem. Boli sme v pravidelnom kontakte a dali mi pocítiť, že ma chcú. Za ich dôveru som im veľmi vďačný," povedal útočník podľa tlačovej správy jeho zastupiteľskej spoločnosti Stars and Friends.

Zostrih najlepších futbalových momentov Tomáša Maleca.

Tomáš Malec sa snaží učiť pozorovaním hviezdneho Zlatana Ibrahimoviča.

"Viem, že keď budem pravidelne hrávať a dávať góly, pomôže to mojej kariére. Myslím si, že česká liga je kvalitná. Olomouc je dobré mužstvo, ktorému možno v tejto chvíli chýba aj trošku šťastia," pokračoval Malec.

"Verím, že sa to zmení a budeme zbierať body. Ciele si zatiaľ nedávam. Chcem ísť od zápasu k zápasu a byť pre mužstvo čo najväčším prínosom," naznačil.

"Už sa teším na nových spoluhráčov a na prvý zápas po dlhšej dobe. Zápasová prax mi už chýbala. Verím, že ma dôvera, ktorú do mňa vložil Olomouc, bude hnať dopredu a pomôžem tímu najmä gólmi."

20140807_uk08_4rs2869173846_r9922_res.jpg

Tomáš Malec (vpravo) si dres Trenčína obliekol aj v zápase Európskej ligy proti Hull City. FOTO - TASR.

Bývalému slovenskému reprezentantovi do 21 rokov nevyšiel podľa predstáv angažmán v nórskom Rosenborgu Trondheim. Hoci sa mu spočiatku darilo a predral sa aj do základnej zostavy, miesto v nej si neudržal.

Do ligových duelov naskakoval len z pozície náhradníka. A vzhľadom na tento fakt si nórsky klub na kmeňového hráča AS Trenčín neuplatnil opciu.

Malec sa následne objavil aj na tréningových slovenského šampióna. Napokon skončil v Olomouci. V novom drese by mohol nastúpiť už v nedeľňajšom dueli na pôde majstrovskej Viktorie Plzeň.

"Na Tomáša boli ponuky z viacerých krajín. V tejto chvíli však zavážila športová stránka," povedal Roman Vojtek zo spoločnosti Stars and Friends, ktorá hráča zastupovala.

"Mali sme napríklad dve ponuky z Nórska. Tie sme odmietli aj preto, že Tomáš mal väčší herný výpadok. Je tam iná sezóna a my sme ho potrebovali dostať do zápasového zaťaženia," pokračoval Vojtek.

"V Česku bude v dobrej lige na očiach. Chceme, aby mal možnosť hrávať a strieľať góly, ktoré sa od neho všade čakajú. Nepochybujeme o tom, že sa mu to bude dariť," dodal.

"V Rosenborgu nehrával pravidelne, napriek tomu dal v lige šesť gólov, deväť gólov pridal v pohári. A ďalších pätnásť strelil za B-mužstvo. Vzhľadom na to, ako málo zápasov odohral, má štatistiky výborné - aj preto bol záujem Olomouca veľký. Tím potrebuje strelca a my veríme, že ho nájde práve v Tomášovi."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Malec o prestupe: Dali mi pocítiť, že majú o mňa naozaj záujem