Som malý Dana White, smial sa Muradov. Prezident UFC ho chváli

Prezident UFC Dana White a uzbecký zápasník Makhmud Muradov.
Prezident UFC Dana White a uzbecký zápasník Makhmud Muradov. (Zdroj: Instagram/makhmud_muradov)
Adrián Mečiar|28. aug 2021 o 15:20

Muradova čaká štvrtý zápas v UFC.

LAS VEGAS. Uzbecký zápasník Makhmud Muradov bude dnes v noci zápasiť v UFC. Muradova čaká už štvrté vystúpenie medzi svetovou elitou.

V organizácii doposiaľ neprehral, celkovo zvíťazil štrnásťkrát v rade. Tentoraz bude jeho súperom 33-ročný Američan Gerald Meerschaert.

Meerschaert zápasí v UFC od roku 2016 a bojoval s menami ako Thiago Santos, Khamzat Chimaev alebo Jack Hermansson.

Skúsený bojovník predstavuje kvalitnú skúšku, no Muradov je jasným favoritom tohto duelu. Muradov je dokonca najväčším favoritom celého turnaja.

Uznanie si vyslúžil aj priamo z úst prezidenta UFC.

„Muradov je výborný všestranný bojovník a jedna z najväčších nádejí celej divízie,“ prehlásil Dana White.

„Jeho súperom bude vždy nebezpečný veterán Gerald Meerschaert. Dámy a páni, toto by mal byť naozaj zábavný zápas,“ dodal White.

Malý Dana White

Zatiaľ čo prezident UFC mu vystrúhal veľkú pochvalu, Muradov na predzápasovej tlačovej konferencii žartoval, že je vlastne uzbecký Dana White.

„V Uzbekistane som taký malý Dana White,“ smial sa. Novinárom hovoril o svojej organizácii pre mladé talenty.

„Všetci ste vítaní,“ odkázal zástupcom médií. Dobrá nálada Muradova tradične neopúšťa ani pred zápasom. V klietke ale pôjdu žarty bokom.

V stávke bude veľmi veľa, tak ako azda v každom zápase na pôde UFC. Ak uspeje, priblíži sa bojovníkom z Top 15. Prípadná prehra by tieto plány oddialila.

Na Česko nezabúda, ale názor nezmenil

Akousi kontroverziou posledných mesiacov je v súvislosti s Muradovom téma českej vlajky. Na prvé zápasy v UFC nastupoval ako s uzbeckou, tak aj českou zástavou.

To sa neskôr zmenilo a už si ponechal len tú uzbeckú. Česko spomína v rozhovoroch, po zápase pošle odkaz fanúšikom, ale názor na dve vlajky nezmenil.

„Doteraz nemám české občianstvo, ale ani trvalý pobyt. Stále len čakám, a tak som sa rozhodol, že keď ma štát nerešpektuje, tak prečo by som mal dvíhať jeho vlajku?

Áno, ľudia ma tu majú radi a ja mám rád ich. Po zápase budem určite hovoriť česky a poďakujem im. Mám rád Prahu, milujem Česko, vďaka nemu som tam, kde som. Hlavne vďaka trénerom a priateľom.

Avšak štát ma nerešpektuje, tak som sa takto rozhodol. Niekomu sa to asi páčiť nebude, ale rozhodol som sa a neľutujem to,“ uviedol Muradov v rozhovore pre 24zpravy.com.

Svoje slová naplnil už na spomínanej predzápasovej tlačovej konferencii. „Reprezentujem Uzbekistan a Českú republiku,“ povedal.

Konečne plná príprava

Pokiaľ sa chce zápasník presadiť, často nemá na výber a musí využiť príležitosť, ktorá sa naskytne. Taká šanca sa viac nemusí opakovať.

Muradov sa dostal do UFC ako náhradník a na prípravu nemal veľa času. Ani v ďalších dueloch to nemal ideálne.

Až teraz mu promotéri konečne dopriali dostatok času na prípravný kemp. „Po prvý raz mám za sebou plnohodnotnú prípravu. V predošlých zápasoch som mal len týždeň, 20 dní, 4 týždne a teraz som mal celý kemp,“ vravel Muradov.

Dlhú a kvalitnú prípravu bude môcť zužitkovať už v nedeľu ráno.

UFC on ESPN 30: Barboza vs. Chikadze

Muradov sa predstaví na turnaji UFC on ESPN 30, ktorý sa koná v Las Vegas. Dejiskom podujatia je centrum Apex.

Hlavným zápasom večera je veľmi zaujímavý súboj dvoch obávaných kickboxerov v rámci perovej divízie. Stret Brazílčana Edsona Barbozu a Gruzínca Gigu Chikadzeho sľubuje atraktívny duel v postoji.

Galavečer sa začína v nedeľu, presne jednu hodinu po polnoci. Naplánovaných je tucet zápasov, tradične rozdelený do dvoch častí.

Najskôr porcia predzápasov, na ktorú nadviaže hlavná karta. Práve súboj Muradov-Meerschaert otvorí hlavnú kartu. Tá je na programe ráno od 4:00 SELČ. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Som malý Dana White, smial sa Muradov. Prezident UFC ho chváli