Ide o všetko. Koľko bodov získajú Slováci proti favoritom?

Tréner Cíger poriadne zamiešal zostavou.
Tréner Cíger poriadne zamiešal zostavou. (Autor: TASR)
Sportnet|13. máj 2016 o 17:31

Zverenci Zdena Cígera majú pred sebou posledné tri zápasy v skupine - proti Kanade, Fínsku a USA.

BRATISLAVA. Už ide o všetko. Ak chcú hokejisti Slovenska pomýšľať na postup do štvrťfinále, musia bodovať aj v posledných troch zápasoch proti favoritom.

Postupne ich čakajú v sobotu Kanada, v nedeľu Fínsko a v utorok USA.

Slovákom za istých okolností nemusia na postup stačiť ani dve víťazstvá. Na druhej strane, pri šťastnej zhode okolností, kedy by do seba zapadli výsledky štrnástich zápasov, mohli by ísť ďalej aj so siedmimi bodmi.

Prvým súperom tímu trénera Zdena Cígera bude v sobotu od 19.15 hod obhajca titulu z Kanady. Na turnaji je zatiaľ suverénny a ešte nestratil ani bod.

"Vidím, že chalani spolu komunikujú, nechýba im kolektívny duch. Chcú zabojovať, ešte sme neskončili," hovoril odhodlane po piatkovom tréningu Zdeno Cíger.

"Chalani sa musia naštartovať, urobiť všetko pre to, aby v sebe našli potrebnú energiu. Myslím si, že to zvládnu."

Kanaďania v štyroch doterajších zápasoch strelili dvadsaťpäť gólov. A s každým súperom vyhrali aspoň o tri góly (USA 5:1, Maďarsko 7:1, Bielorusko 8:0, Nemecko 5:2).

"Snažíme sa. Niekedy to ide, inokedy nie," rozhovoril sa kapitán Andrej Sekera.

"Každý z nás je tu pre to, že chce vyhrať a niečo na šampionáte dokázať. Možno si ľudia myslia opak, ale kto robil šport, vie, aké to je," pokračoval skúsený obranca.

„Kanaďania sú vždy ťažkým súperom. Musíme hrať zodpovedne v obrane, dať do toho srdce, tvrdú robotu, bojovať jeden za druhého. Aby sa každý mohol po zápase pozrieť do zrkadla, že do toho dal sto percent,“ doplnil.

Kanada naposledy zdolala Nemecko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ide o všetko. Koľko bodov získajú Slováci proti favoritom?