Obhajca titulu pokračuje, Kanada rozdrvila Švédsko 6:0

Max Domi (vľavo) strieľa jeden z gólov do siete Švédska.
Max Domi (vľavo) strieľa jeden z gólov do siete Švédska. (Autor: SITA/AP)
SITA|19. máj 2016 o 19:16

Hokejisti Kanady sa v semifinále stretnú s USA.

MS v hokeji 2016 - štvrťfinále:

Kanada - Švédsko 6:0 (1:0, 3:0, 2:0) 

Góly: 19. Scheifele (Ryan O'Reilly, Mark Stone), 27. Dumba (Mark Stone, Scheifele), 33. B. Marchand (Dumba, Scheifele), 33. M. Domi (S. Reinhart, Matheson), 52. Mark Stone, 54. Brassard (Gallagher, T. Hall)

 Vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše: Burakovsky (Švéd.) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gofman (Rus.), Sidorenko (Biel.) - Ritter (USA), Suominen (Fín.)

Kanada: Talbot - Tanev, Rielly, Ellis, R. Murray, Ceci, Matheson, Dumba - Perry, Brassard, T. Hall - Duchene, McDavid, B. Marchand - Gallagher, S. Reinhart, Jenner - Mark Stone, Scheifele, Ryan O'Reilly - M. Domi 

Švédsko: Markström - Larsson, Erik Gustafsson st., Lindholm, Ekholm, Fransson, Fantenberg, Erik Gustafsson ml. - Omark, Backlund, Ericsson - Burakovsky, Wennberg, Nyquist - Klasen, Sundström, Norman - Ritola, Sjögren, Lundberg - Rosén 

PETROHRAD. Hokejová reprezentácia Kanady má stále šancu na obhajobu titulu svetových šampiónov. Zverenci trénera Billa Petersa zvíťazili na 80. majstrovstvách sveta v Rusku vo štvrtkovom štvrťfinále nad výberom Švédska hladko 6:0 a postúpili do semifinále.

Kanaďania v ňom nastúpia v sobotu 21. mája o 19.15 h SELČ proti výberu USA, ktorý v moskovskom popoludňajšom štvrťfinále vyradil Čechov triumfom 2:1 po samostatných nájazdoch. 

Hráči Kanady, ktorý v semifinále chýbali v rokoch 2010 až 2014, budú v Moskve bojovať o cenné kovy. Zaujímavosťou je, že na predchádzajúcom šampionáte v Rusku získali v roku 2007 najcennejšie medaily.

Švédi medzi elitné kvarteto nepostúpili druhýkrát za sebou. Pred rokom ich vo štvrťfinále eliminovali Rusi. 

Hlasy po zápase: 

Matt Dumba (obranca Kanady): "Švédi nehrali až tak zle, no vedeli sme, že musíme viac pracovať s pukom. V druhej tretine sme súpera zlomili tromi gólmi. Boli sme síce sklamaní z nášho výkonu proti Fínom, ale vedeli sme, že to nič neznamená a musíme zvládnuť play off." 

Morgan Rielly (obranca Kanady): "Výborne nám zachytal brankár Cam Talbot. Ako celý tím sme odčinili posledný výkon, teda prehru s Fínskom. Teraz na nás čakajú USA a iste to bude iné mužstvo ako na začiatku turnaja, keď sme ho zdolali 5:1." 

Johan Fransson (obranca Švédska): "Nevedeli sme skórovať, premárnili sme mnoho šancí. Kanaďania boli veľmi efektívni a tešia sa z postupu. Na celom turnaji sme nehrali dobre." 

Ďalší program:

Sobota 21. mája - semifinále (Moskva):

15.15 h Fínsko - Rusko

19.15 h Kanada - USA

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Obhajca titulu pokračuje, Kanada rozdrvila Švédsko 6:0