„Má dobrú rýchlosť, ktorá ho robí nebezpečným," hovorí Amir Khan o Jaroslavovi Jartimovi

Dávid Lukáč|25. aug 2017 o 02:00

Jaroslav Jartim sa už čoskoro predstaví v zápase proti menovcovi slávnejšieho boxera Amira Khana.

Singapurský MMA bojovník Amir Khan (7-2) verí, že jeho trojkolový súboj s Jaroslavom Jartimom (8-6-1) z Českej republiky by mohol byť odrazovým mostíkom do hornej časti divízie ľahkej váhy v organizácií ONE Championship.

Obaja muži sa stretnú na štartovke turnaja ONE CHAMPIONSHIP: SHANGHAI, ktorý prebehne na 15 000-tisícovom štadióne Shanghai Oriental Sports Centre už 2. septembra.

Khan vidí stretnutie s Jartimom ako dokonalú platformu, ktorá ho pozdvihne v rebríčku divízie. Jeho český náprotivok je skúsený bojovník s 15-imi profesionálnymi zápasmi na konte.

"Je to dokonalá kombinácia, ak chcem vyliezť nahor po rebríčku ľahkej divízie. Je zrejmé, že (Jartim) má ten skúsenostný faktor. On po celom svete súťažil s najlepšími. Aby ste mohli byť najlepší, mali by ste čeliť všetkým tým najlepším. Samozrejme, chcem skúšať svoje schopnosti proti veľkým menám divízie. Predtým, než sa dostanem na túto úroveň, musím sa zaoberať mojim súperom 2. septembra, " povedal Khan pre web stomp.straitstimes.com.

Hoci Jartim prehral v poslednom zápase v druhom kole KO s bývalým ONE šampiónom Honoriom "The Rock" Banariom, zostáva pre  Khana vysoko schopným súperom. Z ôsmich kariérnych víťazstiev má na konte 3 submissions a tri knokauty.

"Je pozoruhodným bojovníkom a vždy brúsi svoje remeslo. Má tiež dobrú rýchlosť, ktorá ho robí nebezpečným," povedal Singapurčan o svojom súperovi. "Je to dobrý zápas, ktorý ma pripravuje na veľké súboje v budúcnosti."

"Nepretekám sa, aby som bol v poradí pre opasok, ale chcem ísť k dokonalosti v tomto športe. Každý bojovník by mal mať pocit rastu. Tento šport sa neustále vyvíja a každý pretekár by sa mal prispôsobiť zmenám a zlepšiť celkovú hru. A čo je dôležitejšie, každý zápas je lekciou," hovorí Khan.

Dvadsaťdvaročný singapurský bojovník je v súčasnosti na víťaznej vlne štyroch zápasov, vrátane nedávneho víťazstva v prvom kole proti indickému bojovníkovi Rajinderovi Singh Meenovi pred vypredaným davom jeho domovského mesta vlani v máji.

Napriek tomu, že Jartim môže predstavovať pre Khana hrozbu, ten sa chce niečo priučiť z nadchádzajúceho stretnutia, pretože to môže byť prínosom jeho vyspelosti ako bojovníka.

"Nechcem sa ponáhľať. Vždy je tu správny okamih. My, ako bojovníci v tomto úžasnom športe získavame cenné vedomosti zakaždým, keď trénujeme a vstúpime do klietky," zdôraznil.

Dokonca aj keď to bude dlhá cesta na vrchol, Khan zostáva optimistický, že opasok šampióna ľahkej váhy bude upevnený jedného dňa okolo jeho pásu.

"Som bojovník, ktorý si vždy želá poskytnúť Vám tú najlepšiu zábavu a najlepšiu show, akú kedy uvidíte vo vnútri klietky. Len si chcem vychutnať každý okamih. Ten pás bude môj," dodáva na záver.

My však dúfame, že Jarda aspoň nateraz zabrzdí Khanove plány a odnesie si cenné víťazstvo!

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»„Má dobrú rýchlosť, ktorá ho robí nebezpečným," hovorí Amir Khan o Jaroslavovi Jartimovi