Traja bratia na štarte? Je to dlhá cesta. Podariť sa to však môže na majstrovstvách sveta

Bratia Žampovci počas sústredenia na Novom Zélande.
Bratia Žampovci počas sústredenia na Novom Zélande. (Autor: Osobný archív Adam Žampa.)
Nikola Baďová|17. aug 2024 o 09:00

Vrchol sezóny je svetový šampionát.

BRATISLAVA. Dvadsaťjedenročný lyžiar Teo Žampa zabojuje v prebiehajúcej sezóne o vylepšenie svojej pozície v rebríčku FIS. 

„Zameriam sa na preteky Európskeho pohára. Nastúpim však aj na FIS-ové preteky, kde budú kvalitnejší jazdci,“ prezradil pre Sportnet. 

Sústredí sa na MS

Bratia Žampovci sa momentálne pripravujú na Novom Zélande. 

„Veľmi sa teším na lyže, pretože tohtoročná letná príprava bola veľmi náročná a dlhá. Zároveň však veľmi dobrá. Trénovali sme čo najviac spolu, ako sa dalo. Drieme, aby sme boli túto sezónu lepši. 

Snažil som sa zlepšiť vo všetkých aspektoch oproti minulému roku – byť silnejší, presnejší a viac sa koncentrovať. Celkom sa mi to darilo v letnej príprave. Verím, že to pretavím aj do zimnej sezóny a hlavne v pretekoch,“ pokračoval mladý lyžiar. 

Teo Žampa má v sezóne ešte jeden cieľ. 

„Chcel by som vylepšiť svoje 36. miesto z majstrovstiev sveta,“ naznačil. 

Svetový šampionát sa uskutoční vo februári v rakúskom stredisku Saalbach. 

Spoločná motivácia

Najmladší z bratskej trojice potrebuje umiestnenie do 150. miesta v rebríčku FIS, aby mohol štartovať v pretekoch Svetového pohára. 

Momentálne sa nachádza v štvrtej stovke.

„Je to dlhá cesta a treba ísť krok za krokom. Je to obrovská výzva pre všetkých pretekárov sveta. Určite by sme boli veľmi radi, ak by sme nastúpili všetci traja bratia na štart Svetového pohára.

Verím, že sa postupne dostane do rebríčku tak vysoko, aby mohol v SP štartovať aj on. Traja bratia vo Svetovom pohári asi nikdy neboli. Je to výzva. 

Je to pre nás motivácia, aby sme pracovali spoločne. Tea síce čaká kus cesty, ale myslím, že na to má. Musí byť trpezlivý. Verím, že spoločne s ním tam budú ďalší chalani zo Slovenska, ktorí nás časom nahradia,“ povedal Adam Žampa. 

Sezóna SP odštartuje 26. októbra v rakúskom Söldene. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Traja bratia na štarte? Je to dlhá cesta. Podariť sa to však môže na majstrovstvách sveta