09.02.2022 00:00
Deň 5
Petra Vlhová - zlato
Koniec

Nezvládla som to, vravela Jančová. Teší sa však na svoje lepšie disciplíny

Rebeka Jančová.
Rebeka Jančová. (Autor: TASR - Martin Baumann)
TASR|9. feb 2022 o 07:40

Mladá Slovenka nedokončila ani slalom na ZOH 2022 v Pekingu.

JEN-ČCHING. Mladá slovenská lyžiarka Rebeka Jančová netajila veľké sklamanie po svojom druhom vystúpení na zimnej olympiáde v Pekingu.

Po obráku nedokončila ani stredajší slalom, keď v hornej časti trate minula bránku.

"Vypadla som ešte v hornej časti za prvou rovinou. Nezvládla som to, boli tam trochu ryhy, bolo to ľadové, bola som tam neskoro a nestihla som ďalšiu bránku," vyznala sa so slzami v očiach. 

Kým v obrovskom slalome vypadla v 2. kole, v stredu neprišla do cieľa už v prvom.

"Trať je dosť ľadová a tým je to vlastne náročné. Všetci to majú ťažké a musia s tým bojovať. Myslím si, že je to ešte viac ľadové ako pri obráku. Hlavne pre nás s vyššími štartovými číslami," povedala.

Osemnásťročná pretekárka však má ešte celú kariéru pred sebou a i keď jej úvodné dve vystúpenia pod piatimi kruhmi radosť nepriniesli, sú pre ňu veľkou školou:

"Viem, že musím ešte veľa trénovať, aby som mala na túto úroveň. Pre každého je to náročné a je to aj vidno, keďže aj tie najlepšie s tým bojujú."

Jančová sa ešte predstaví v super-G a tímovej súťaži. "Na to sa teším viacej, keďže slalom nie je úplne moja disciplína," dodala.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Alpské lyžovanie»Nezvládla som to, vravela Jančová. Teší sa však na svoje lepšie disciplíny