Zo Svetového pohára má dve víťazstvá. Rakúska lyžiarka ukončila kariéru vo veku 31 rokov

Ramona Siebenhoferová.
Ramona Siebenhoferová. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. máj 2023 o 13:18 (aktualizované 5. máj 2023 o 13:18)

Plánuje vstúpiť do služieb polície.

VIEDEŇ. Rakúska lyžiarka Ramona Siebenhoferová ukončila vo veku 31 rokov aktívnu zjazdársku kariéru.

V polovici roka plánuje vstúpiť do služieb polície ako zamestnankyňa okresného inšpektorátu v Murau.

"Pre políciu bude významnou posilou," uviedol na piatkovej tlačovej konferencii vo Viedni rakúsky minister vnútra Gerhard Karner.

Siebenhoferová sa lúčila so slzami v očiach, ako dôvod svojho rozhodnutia uviedla, že jej už chýba motivácia a zanietenie v profesionálnom športe.

Podobné pocity mala už počas marcového finále Svetového pohára v andorrskom Soldeu. "Nedokážem sa už ďalej plne sústrediť na lyžovanie a podriadiť mu celý svoj život," povedala podľa agentúry APA.

Špecialistka na rýchlostné disciplíny štartovala počas kariéry na dvoch zimných olympijských hrách a štyroch svetových šampionátoch.

Najbližšie k zisku medaily bola na MS 2019 a 2023, kde skončila zhodne štvrtá v alpskej kombinácii.

Vo Svetovom pohári slávila dve víťazstvá v zjazde, oba dosiahla počas jedného víkendu v januári 2019 v Cortine d'Ampezzo.

Na konte má dokopy sedem pódiových umiestnení v SP - všetky v kráľovskej alpskej disciplíne.

V sezóne 2018/2019 obsadila v celkovom hodnotení zjazdu tretie miesto. Rakúske alpské lyžovanie tak prišlo v krátkom čase o ďalšiu dlhoročnú reprezentantku, už po finále SP sa rozlúčila s kariérou Nicole Schmidhoferová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Zo Svetového pohára má dve víťazstvá. Rakúska lyžiarka ukončila kariéru vo veku 31 rokov