Zemetrasenie v rakúskom lyžiarskom tíme? Liensbergerová prišla o druhú tímovú kolegyňu

Elisa Mörzingerová.
Elisa Mörzingerová. (Autor: Instagram/Elisa Mörzingerová )
Nikola Baďová|5. apr 2024 o 10:35

Na konte má jedno pódiové umiestnenie v SP.

BRATISLAVA. Rakúsky lyžiarsky tím prišiel o ďalšiu lyžiarku. Dvadsaťšesťročná špecialistka na technické disciplíny Elisa Mörzingerová sa rozhodla ukončiť aktívnu kariéru.

„Ukončiť niečo, čo ste milovali, je ťažké. S týmto rozhodnutím som bojovala od decembra. Môj oheň dohorel, z lyžovania už nemám radosť. 

Som hrdá na to, čo som dosiahla a ďakujem za všetky dobrodružstvá, skúsenosti a úspechy, lekcie a priateľov. Bolo to úžasné obdobie a som pripravená na niečo nové,“ napísala na sociálnej sieti Instagram. 

„Ďakujeme Eli za spoločný čas. Gratulujem k tvojim úspechom. Budeš nám chýbať,“ reagovala jej tímová kolegyňa Katharina Liensbergerová. 

„Ďakujem za skvelé chvíle, ktoré sme spolu zdieľali,“ pridala sa Katharina Gallhuberová. 

Mörzingerová sa predstavila v kolotoči Svetového pohára v štyridsiatich pretekoch. Dosiahla jedno pódiové umiestnenie, keď pred štyrmi rokmi paralelnom obrovskom slalome v Sestriere obsadila druhé miesto za Clarou Direzovou. 

Je to už druhá žena v rakúskom tíme, ktorá v krátkom čase oznámila, že končí s lyžovaním. Pred mesiacom sa emotívne rozlúčila Marie-Therese Sporerová. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Zemetrasenie v rakúskom lyžiarskom tíme? Liensbergerová prišla o druhú tímovú kolegyňu