Ľubomír Višňovský je nominovaný na Trofej Billa Mastertona

Ľubomír Višňovský (s číslom 11) bojuje pri mantineli o puk s dvojicou hráčov Arizony Andrewom Campbellom (45) a Davidom Mossom (18).
Ľubomír Višňovský (s číslom 11) bojuje pri mantineli o puk s dvojicou hráčov Arizony Andrewom Campbellom (45) a Davidom Mossom (18). (Autor: TASR)
TASR|2. apr 2015 o 14:22

Prestížne ocenenie v NHL každoročne udeľujú za vytrvalosť, športového ducha a oddanosť hokeju.

UNIONDALE. Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský je jedným z tridsiatky hráčov nominovaných na Bill Masterton Memorial Trophy.

Višňovský je nominantom za klub New York Islanders. Aj v 38 rokoch si udržuje vysokú výkonnosť. Momentálne ho však trápia zdravotné problémy.

Na svojom konte má už takmer 900 štartov v NHL. A v talentami nabitom mužstve je tútorom pre mladších spoluhráčov.

"Snažím sa ukázať mladým chalanom, že ak budú na sebe tvrdo pracovať a budú si udržiavať dobrú životosprávu, môžu hrať pokojne aj do štyridsiatky," cituje Newsday majstra sveta z Göteborgu 2002.

Mastertonovu trofej udeľujú v profilige od sezóny 1967/68. Vtedy ju získal Claude Provost z Montrealu.

Novinári pokrývajúci jednotlivé kluby NHL majú právo navrhnúť z každého tímu jedno meno na ocenenie. Z tridsiatky hráčov vzíde trio finalistov. A držiteľa trofeje určí Asociácia profesionálnych hokejových novinárov (PHWA).

Občas ju zvykne venovať hokejistovi, ktorý sa po dlhej chorobe či zranení vrátil do zámorskej profiligy.

Hoci Slovák hráva menej a trápia ho zranenia, dlhodobo patrí medzi najlepších obrancov.

Vlani získal ocenenie center Dominic Moore z NY Rangers. V NHL pauzoval z rodinných dôvodov osemnásť mesiacov. Jeho manželka Katie bojovala so zriedkavou formou rakoviny pečene. A v januári 2013 jej aj podľahla.

Tento rok okrem Višňovského kandidujú na trofej napríklad aj Patrice Bergeron (Boston), Nick Foligno (Columbus), Pekka Rinne (Nashville), Kris Letang (Pittsburgh), Andrej Markov (Montreal), Patrick Eaves (Dallas), Eric Fehr (Washington), Matt Hendricks (Edmonton), Kris Russell (Calgary), Scott Darling (Chicago) či objav v bránke Ottawy Andrew Hammond.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ľubomír Višňovský je nominovaný na Trofej Billa Mastertona