Lotyši neveria v dohodu Švajčiarov s Američanmi

SITA|4. máj 2009 o 12:50

Ďalší osud hokejistov Lotyšska na svetovom šampionáte vo Švajčiarsku majú v rukách Američania.

BERN. Ak v pondelkovom záverečnom súboji kvalifikačnej E-skupiny získajú s domácim výberom aspoň bod, posunú Lotyšov do štvrťfinále. Ak vyhrajú Švajčiari, potom pri predpokladanom víťazstve Švédska nad Francúzskom by postupovala organizátorská krajina. Tréner Lotyšov Olegs Znaroks neverí, že by sa Švajčiari s Američanmi mohli dohovoriť, alebo že by zámorský výber vypustil zápas.

"Vylučujem nejaký dohovor medzi Švajčiarmi a Američanmi, ktorí zápas určite nevypustia. Veď pochybujem, že by chceli vo štvrťfinále hrať s Kanaďanmi. Prípravný zápas pred šampionátom, v ktorom Švajčiari zdolali Američanov, je jedna vec, teraz ich čaká vážnejší duel. Teraz to už nie je v našich rukách," povedal pre denník Telegraf Olegs Znaroks.


Podľa Gustafssona je Rusko lepšie ako Kanada

Podľa trénera švédskej hokejovej reprezentácie Bengta-Akeho Gustafssona sú Rusi najväčšími favoritmi na zisk titulu majstra sveta. Švédi vo vzájomnom zápase zbornú poriadne potrápili a prehrali až po predĺžení 5:6. Mnohí považujú za veľkého favorita Kanadu, Gustafsson to však odmieta. "Podľa mňa je Rusko lepšie. U Kanaďanov ide zatiaľ všetko akosi hladko. Zvyčajne potom nasledue veľké rozčarovanie," povedal Gustafsson, ktorý verí v postup svojho tímu do semifinále.

Rakúšania čakali na výhru nad Nemcami 75 rokov

Dlhých 75 rokov museli hokejisti Rakúska čakať na víťazstvo nad Nemeckom v elitnej kategórii majstrovstiev sveta. Po dlhom čase sa dočkali v nedeľu v Berne, v zápase o záchranu zdolali konkurenta 1:0. Naposledy sa to Rakúsku podarilo v roku 1934 na šampionáte v Miláne, keď zvíťazili 2:1. Rakúšania teraz potrebujú zdolať na záchranu v elitnej kategórii MS Dánov. V skupine o udržanie sa ešte nedostali vo dvoch zápasoch s Maďarskom (6:0) a Nemeckom (1:0) ani gól.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Lotyši neveria v dohodu Švajčiarov s Američanmi