Lokomotíva schytala v Komárne poriadnu facku

(Autor: Roman Guliš)
Daniel Dedina|17. mar 2018 o 21:33

Košičania utŕžili nečakaný štvorgólový prídel.

Komárno – Lokomotíva Košice : fotogaléria

18.3.2018

KOŠICE. Košičania utŕžili v úvode jarnej časti na pôde predposledného tímu tabuľky nečakaný štvorgólový prídel.

„Dali sme sami sebe facku. Tri mesiace sa pripravujeme na prvé súťažné kolo, ktoré nás malo naštartovať. A dopadlo to takto...“ zneli prvé slová kormidelníka Lokomotívy Košice Alberta Rusnáka po prehre 0:4 v Komárne v rámci 20. kola II. futbalovej ligy.

Prišiel kŕč, z ktorého sa už nespamätali

Už prvý polčas priniesol z pohľadu Lokomotívy hororový scenár. V 21. minúte prehrávala o tri góly.

„Pritom sme nemali vyslovene zlý vstup do zápasu. V siedmej minúte sme však urobili fatálnu chybu v defenzíve, Pavúk neodhadol let lopty, a to nás dostalo do takého kŕču, že sme sa už z neho nedokázali spamätať. Nepomohlo ani upokojovanie, že sa nič nedeje, stále je len začiatok zápasu. Pár minút nato prišla nezmyselná štandardka z boku, pri ktorej sme nepokryli domáceho útočníka a hneď vzápätí penalta Komárna,“ hovoril Rusnák, ktorý napriek výrazne nepriaznivému vývoju stretnutia svojich zverencov cez polčas stále povzbudzoval.

„Vraveli sme si, že tak ako domáci dokázali dať tri góly v prvom dejstve, to isté sa môže podariť po zmene strán aj nám. Pred zápasom boli okolnosti, ktoré sme ovplyvniť príliš nemohli, a veľa možnosti, ako ten zápas zvrátiť, sme nemali. Nastúpil Rado Človečko, ktorý síce priniesol futbalovú kvalitu, ale bol asi jej jediným nositeľom, keďže ostatní chlapci boli až v prílišnom kŕči. Dopadlo to pre nás veľmi kruto a všetkých nás to veľmi mrzí,“ kajal sa košický kormidelník.

Čo pozitívne si odnesú? Nič

Pri otázke, či si tábor Lokomotívy odniesol z tohto zápasu aj niečo pozitívne, sa Rusnák na chvíľu zamyslel a odpovedal výstižne: „Ťažko hovoriť o niečom pozitívnom, keď prehráte 0:4. Asi nič.“

Aký je teda podľa neho recept na oklepanie sa z nevydareného vstupu do jarnej časti?

„Chalani musia na to čo najrýchlejšie zabudnúť, v piatok nás čaká ďalší zápas. Ja ako tréner si to musím dôkladne zanalyzovať, pretože je potrebné sa z toho do budúcna poučiť a predchádzať podobným veciam. Mužstvo už neraz ukázalo svoju mentálnu silu, o to viac nás teraz zaskočilo, že jeden gól, hoci po hrubej chybe, nás dokáže tak rozhodiť. Možno ešte nie sme až takí silní a možno to bolo len tým, že šlo o prvé kolo a chcenie bolo až príliš veľké. Vždy tvrdím, že nič zlé sa nedeje len tak. Všetko má svoju príčinu a najdôležitejšie je nájsť si ponaučenie,“ dodal síce smutným, ale realistickým hlasom Albert Rusnák.

Štatistika

Komárno – Lok. Košice 4:0 (3:0).

Góly: 8. a 56. G. Matič, 18. a 21. Nurkovič (druhý z 11 m).

ŽK: Nagy – Gáll, Zajac, Hovančík, Jano.

Pred 389 divákmi rozhodoval K. Horváth.

Komárno: Maťašovský – Popovič, Ondruš, Špiriak, Šurnovský - Mészáros (87. Szikonya), Domonkos, G. Matič, Nagy (77. Duda), Bilyk (89. Hovsepjan) - Nurkovič.

Lok. Košice: Bréda – Mik. Tóth, Cicman, Pavúk, Cmarko - Kolek (85. Harvila), Hovančík - Zajac, Grohoľ (54. Človečko), Gáll (63. Novotný) – Jano.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lokomotíva schytala v Komárne poriadnu facku