Vieme, kto by mal bojovať o opasok velterovej váhy Oktagon MMA (komentár)

(Zdroj: Oktagon MMA)
Vladimír Bilohuščin|3. máj 2021 o 11:05

Do súboja o opasok velterovej váhy by mali zasiahnuť štyri mená.

BRNO. Po poslednom podujatí organizácie Oktagon MMA sa promotéri ocitli pred zaujímavým rébusom. Po výborných výkonoch velterových váh sme videli viacero žiadostí o titulovú šancu.

Duo Novotný – Neruda tak musí vyriešiť otázku vyzývateľa šampióna, ktorý vzíde zo súboja Davida Kozmu a Leandra Silvu. A menoslov je to veru poriadne dlhý.

Alex Lohoré

Francúz sa po dvoch prehrách v strednej váhe konečne predstavil vo svojej prirodzenej divízii, kde naplno ukázal potenciál. Parádne tri kolá vo vysokom tempe a jednoznačná výhra nad Tatom Primerom ho vyniesla na tretie miesto rebríčka.

Lohoré je mediálne veľmi dobre promovateľný, keď pred každým súbojom dokáže trash talkom predať zápas, čo hrá organizácii do karát. Na druhej strane má ale v Oktagone bilanciu 1-2, pričom ho porazil aj možný budúci šampión "Apollo" Silva.

Kaik Brito

Precíznym výkonom sa blysol bojovník z Brazílie. Ukončiť takýmto štýlom súpera, akým je Bryczek, dokáže iba málokto. Brito si na konto pripísal druhú výhru v Oktagone a stal sa tak horúcim artiklom.

Jeho výhodou je to, že na seba strhol ozajstnú pozornosť a diváci taktiež milujú tvrdé výmeny v postoji. Brito však má aj menší problém. A to je jeho postavenie v rebríčku.

Pred posledným súbojom figuroval až na siedmom mieste. Dá sa, samozrejme, predpokladať, že sa posunie vyššie, maximálne ale niekde okolo piateho miesta, čo je od titulu dosť ďaleko. 

Petr Kníže

"Monster" nastúpil po pauze rovno do hlavného zápasu večera a nesklamal. Človeku sa až nechce veriť, že vo veku 43 rokov dokáže podať takýto výkon.

Aj keď to bol prvý súboj, dá sa očakávať, že sa v rebríčku objaví niekde v top 6 velterovej váhy. Výhodou Knížeho je jeho status legendy a príbeh bojovníka, ktorý napriek veku a zraneniu dokáže dokráčať až na vrchol.

Kto ale videl hlavný zápas, si okrem dominantného výkonu všimol tiež inú vec. Absolútne biednu formu Fusiho. Organizácia prezentovala Fusiho ako veterána Bellatoru, čo má síce cveng, ale jeho posledný duel sa odohral pred dvoma rokmi. A za ten čas sa Talian venoval skôr naberaniu tuku ako formy. Monster by tak mal byť určite ešte preverený.

Samuel Krištofič

Posledným vážnym kandidátom je Pirát, ktorý v posledných troch dueloch s prehľadom zvíťazil a potvrdil, že je vo váhe do 77 kilogramov skutočnou hrozbou. Má pritom za sebou už 2 zápasy na 5 kôl, a tak sa netreba báť aj jeho kardia.

Troška nevýhodou môže byť to, s akými súpermi zaznamenal posledné výhry. Aj keď Robo Pukač patrí k širšej elite, Strzelczyk nebol práve z kategórie top súperov. Pirát sa ale vie výborne predať a to môže výrazne zavážiť.

Semifinále na Štvanici

Práve medzi týmito štyrmi bojovníkmi by sa malo rozhodnúť, pričom ani jeden nie je jasne na čele. Riešenie je síce šalamúnske, ale nie až také zložité, ako sa zdá.

Organizácia musí rátať s viacerými aspektmi, ale hlavným je predaj lístkov. Na jednej strane sa chce Oktagon prezentovať ako medzinárodne uznávaná liga, na strane druhej vie, že drvivú väčšinu predaja zabezpečujú domáci zápasníci. Najlogickejším duelom o opasok by tak bol stret domáceho a zahraničného bojovníka.

Osobne nie je známe, prečo Monster rázne odmietol výzvu od Piráta, keďže tá mala svoje rácio. Obaja majú totiž veľmi podobnú pozíciu, keď sú po výhrach a do veltru prechádzajú z vyššej divízie. Tento súboj by sa veľmi dobre predal a Monster by bol skutočne preverený.

Druhým súbojom by bol zahraničný stret Lohorého s Britom, ktorý by určite dvíhal zo stoličiek, keďže obaja bojovníci sú výborní postojári. Takýto zápas by mal silný medzinárodný charakter a Oktagon by sa tak mohol zasa ukázať v zahraničí.

Verdikt

Kto teda má byť vyzývateľ o opasok? Je to Jednoduché. O všetkom rozhodne súboj Kozmu s Apollom, ktorý uvidíme na turnaji Oktagon 24. Ak vyhrá Kozma, jeho vyzývateľ by mal byť víťaz súboja Lohoré vs Brito.

Ak vyhrá Apollo jeho vyzývateľ vzíde zo zápasu Pirát vs Monster. V oboch prípadoch sa zachová medzinárodná účasť a v oboch prípadoch bude miestenka v titulovom zápase úplne zaslúžená. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Vieme, kto by mal bojovať o opasok velterovej váhy Oktagon MMA (komentár)