Banská Bystrica - Senica, ONLINE a LIVE STREAM z Fortuna ligy (baráž o udržanie sa)

Banská Bystrica vs. Senica: ONLINE a LIVE stream z Fortuna ligy, baráž o udržanie dnes.
Banská Bystrica vs. Senica: ONLINE a LIVE stream z Fortuna ligy, baráž o udržanie dnes. (Zdroj: TASR, Sportnet)
Sportnet|25. máj 2021 o 13:10

Sledujte s nami ONLINE prenos a LIVE stream zo zápasu Banská Bystrica - Senica: Fortuna liga, baráž o udržanie sa.

BANSKÁ BYSTRICA. Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica a FK Senica dnes hrajú 1. zápas o postup, resp. udržanie sa vo Fortuna lige.

Sledujte online prenos a live stream s nami.

LIVE STREAM: Banská Bystrica - Senica (baráž o Fortuna ligu dnes)

ONLINE PRENOS: Banská Bystrica - Senica (baráž o Fortuna ligu dnes)

Fortuna liga - baráž o udržanie  2020/2021
25.05.2021 o 17:00
B. Bystrica
1:2
(0:1, 1:1)
90+4 minúta
Ukončený
Senica
Prehľad
Góly: 63. Laksik (Polievka) – 23. Malec (Majdan), 49. Malec (Majdan). ŽK: 29. Gallovič (SEN), 36. Majdan (SEN). Rozhodca: Michal Očenáš – Peter Bednár, Ján Pozor.
Prenos
Odo mňa je to pre dnešok všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa.

Do čítania, priatelia!
Senica sa môže radovať z víťazstva 2:1 a slušného náskoku do domácej odvety. Dva góly Tomáša Maleca po centri a strele Vladimíra Majdana idú na úkor banskobystrickej defenzívy, ktorá v daných momentoch bola priam deravá. Dukla znížila zásluhou Lukáša Laksika a dokonca vďaka rovnakému hráčovi aj vyrovnala, no "gólové" nožničky Laksika boli napokon odvolané.

Banská Bystrica bude musieť v piatok v Senici streliť aspoň dva góly, inak si zopakuje sezónu v II. lige. Záhorákom naopak pre udržanie Fortuna ligy stačí remizovať, prípadne prehrať 0:1. To všetko sú iba kalkulácie. Aj dnešný zápas totiž ukázal, že Senica dominovala hodinu hry, no prišlo osem minút a razom bolo všetko inak.
90+4
Koniec zápasu.
90+4
Willwéber však v súboji s Addom fauluje a tým pádom sa končia aj šance Dukly o vyrovnanie v dnešnom stretnutí.
90+4
Migaľa načína záverečnú minútu nákopom na polovicu Senice.
90+3
V tomto momente sa píska faul a Olivier Marc Vliegen sa už nikam neponáhľa.
90+2
Dva centre Polievku – prvý zneškodnený na prednej žrdi, druhý preletel cez celú šírku šestnástky. Domáci zostávajú pri lopte.
90+2
Tentoraz to Polievkovi aspoň sčasti vyšlo. Rohový kop pre Banskú Bystricu.
90+1
Hráčom dochádzajú sily, už aj Košťál má toho plné zuby. Aktéri na ihrisku hrajú so sebazaprením.
90+1
Nadstavujú sa štyri minúty.
90
importantMigaľova delovka vyprášila rukavice Vliegena, Belgičan loptu spacifikoval až na druhý pokus a len tesne pred dobiedzajúcim Laksikom.
90
changeStriedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Dávid Guba, prichádza Daniel Filip Mašulovič.
90
Zakončenie spoza šestnástky od Nemca vážne nebolo, ale celá snaha účel splnila.
89
Výborný prienik po ľavej strane od Dávida Gubu. Zisk rohového kopu a teda aj ďalšej minúty k dobru.
88
Dlhá lopta na územie domácich, Senica sa sústredí predovšetkým na udržanie výhry. Aj preto útočia už iba traja či štyria hráči v bielom.
87
To by však ale kapitán Banskej Bystrice musel naložiť so situáciami o čosi lepšie. Róbert Polievka to nemyslel zle, avšak jeho koncovka končí znovu len za bránou.
87
Pridlhá prihrávka, Kvocera už loptu na hracej ploche nedokázal zachytiť. Schyľuje sa nám k záverečnému tlaku.
86
Migaľa s ďalším streleckým pokusom, tento šiel jasne vedľa troch žrdí Vliegena. Päť minút do konca.
85
importantMatúš Hruška chytá samostatný nájazd Košťála, ktorý neskrotil loptu a tá končí u domáceho gólmana. Ak by z tohto bol gól, bolo by to malé K.O. pre druholigistu.
84
Pochopiteľná nervozita a hnev od Banskobystričanov. Polievka si umne hodil loptu okolo súpera, no pri otočke nešťastne fauloval obrancu. Je tak z toho voľný kop pre Duklu.
83
V múre stojaci Ján Nosko zostrelený loptou do tváre. Urastený obranca mal na sekundu moment s balansom, no vzápätí je v poriadku.
82
Cenné sekundy pre hostí, ktorí budú zahrávať priamy kop z približne dvadsiatich metrov.
81
Polievka sa dostal do pozície na center, v rozhodujúcej chvíli sa však pošmykol.
80
Na malú chvíľu oslabenie Senice, Addo by mal byť schopný vrátiť sa do zápasu.
79
Edmund Addo si ľahol na trávnik a zostáva ležať. Michal Očenáš prerušil hru a nasledovať bude aj ošetrenie.
78
Brankár Matúš Hruška trochu podcenil nákop spoza rohovej zástavky, keď podbehol loptu. Na jeho šťastie ale nebol žiaden zo Seničanov pripravený strieľať z prvej.
77
Fortunaligista s rohovým kopom. Každá takáto situácia môže byť rozhodujúca pre celý vývoj baráže.
76
Senica reaguje zakončením zo strednej vzdialenosti. Hruška zasahovať nemusel, Addo si zaslúži pochvalu aspoň za odvážnosť.
75
Banská Bystrica bola pomyselne "na koni". Uvidíme, ako veľmi jej ublíži anulovanie vyrovnávajúceho zásahu. Štvrťhodina plus nadstavený čas do konca.
74
importantAle pozor! VAR teraz zvrátil celú situáciu a druhý gól Laksika po viac ako dvoch minútach neuznáva! Pravdepodobne šlo predsa len o ofsajd Lukáša Laksika.
72
changeStriedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Dávid Gallovič, prichádza Martin Gamboš.
71
LUKÁŠ LAKSIK správnym žolíkom z lavičky! Za osem minút sa mu podarilo duel vyrovnať, keď teraz zareagoval na zrazenú koncovku Migaľu, o ktorú sa postaral smoliar Majdan. Laksik následne vystrúhal nožničky z malého vápna, ktoré sa skončili gólom.

VAR ale po dvoch minútach predsa len zvrátil celú situáciu a druhý gól Laksika po viac ako dvoch minútach neuznáva! Pravdepodobne šlo predsa len o ofsajd Lukáša Laksika.
70
Dávid Richtárech bol tvrdo dohraný pri lavičke svojho mužstva a má menšie problémy. Obišli sa to bez ošetrenia či kartového trestu pre súpera.
69
importantRóbert Polievka s technickým pokusom spoza veľkého vápna. Chýbal možno meter a lopta by zapadla v sieti!
68
Senica z ničoho nič pod tlakom, nevie sa dostať ani len za polovicu ihriska.
67
Migaľa mohol razom vyrovnať na 2:2! Krížna delovka zvnútra šestnástky síce minula bránu, ale domáci ukazujú, čím si v aktuálnej sezóne vyslúžili druhé miesto. Rýchly prechod dopredu, center a strela.
66
Gól bol v súlade s pravidlami. Niečo menej ako polhodina do konca, Senica stále vedie na Banskou Bystricou 2:1. Podstatnejšie je, že v baráži môže rozhodovať počet strelených gólov na ihrisku súpera, v čom majú Záhoráci menšiu výhodu.
65
changeStriedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Boris Turčák, prichádza Dominik Duda.
64
Celá situácia ešte prešetrovaná VAR-om, zníženie na 1:2 by ale platiť malo.
63
goalBanská Bystrica dala gól!
LUKÁŠ LAKSIK doráža loptu za chrbát Vliegena po tom, čo belgický gólman neudržal v náručí zakončenie Polievku spoza veľkého vápna!

Asistencia: Róbert Polievka.
62
importantMartin Košťál aj vďaka Addovi dostal do streleckej pozície, dal si to na pravačku, no pálil iba do miest, kde bol pripravený Hruška!
62
Veľká bojovnosť Adda. Najprv sme sledovali stratu lopty pred šestnástkou, potom ale okamžitý zisk guľatého telesa späť na kopačky hostí.
61
Teraz bola skĺzačka Migaľu na nič. Hoci bola úspešná a lopta sa dostala ku Kvocerovi, ten stál v ofsajde.
60
Prudká lopta pred Vliegena od Migaľu. Konečne niečo, čo sme mali vidieť od Banskobystričanov od úvodu. Bohužiaľ, na center nereagoval nik z futbalistov v červenom.
59
changeStriedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Miladin Vujošević, prichádza Lukáš Laksik.
58
Striedajúci hráč teraz hýri aktivitou. Kvocera získal rohový kop, Polievka ho poslal iba do náručia mierne unudeného Vliegena.
57
Kvocerov center nadvihnutý Addom, je z toho vhadzovanie. Nebolo z neho nič, pretože stopéri Senice sa prezentovali razantným odkopom pomaly až ku Hruškovi.
56
Košťál si zle hodil loptu pred seba už v šestnástke Banskej Bystrice. Celú situáciu vhodne prečítal skúsený Ján Nosko a sklzom znemožnil ďalšiu možnosť na gól.
55
Ľuboš Kupčík vo vzduchu zbúral Tomáša Maleca. Hoci sú si výškovo podobní, predsa išlo o nedovolený zákrok domáceho obrancu.
54
Dnes aj s divákmi na tribúnach. Diváci z Banskej Bystrice, ktorí smerovali na duel zo Zvolena, spokojní byť nemôžu. Senica hrá priam profesorsky. Využíva každú šancu, súpera sama nepúšťa do príležitostí a ukazuje rozdiel medzi prvou a druhou ligou.
53
Dukla mohla odpovedať štandardkou, lenže akrobatické zakončenie Kupčíka sa neujalo.
51
Veľká facka pre domácich. Tí vstupovali do druhého dejstva s vidinou vyrovnania duelu, no už po štyroch minútach je všetko inak.
49
goalSenica dala gól!
Ďalšia hrúbka Banskej Bystrice a hostia tak vedú 2:0! Center z ľavej strany neodkopol Kupčík, ten sa tak dostal ku Vladimírovi Majdanovi, ktorý vypálil len do rukavíc Hrušku. Lopta sa odrazila len do šestnástky a to rovno na nohu TOMÁŠA MALECA. Skúsený útočník si ešte loptu spracoval, obohral Noska a podobne ako pri prvom góle zakončoval už do prázdnej brány!

Asistencia: Vladimír Majdan.
48
Majdan si chcel po asistencii pripísať aj gól. Jeho strela z 25 metrov šla očividne nad brvno Hrušku.
47
Zdalo sa, že Addo fauloval Polievku, no všetko je naopak. Banská Bystrica musí pridať na efektivite, inak pôjde do odvety piatkovej odvety minimálne s gólovým mankom.
46
changeStriedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Patrik Vajda, prichádza Milan Kvocera.
46
Začal sa druhý polčas.
Senica vedie po prvom polčase nad Banskou Bystricou 1:0 zásluhou Tomáša Maleca, ktorý z malého vápna pohodlne potrestal zrážku trojice Hruška – Vajda – Nosko po centri Majdana z pravého krídla. Záhoráci lepším mužstvom (nielen) v ofenzívnej fáze, Banská Bystrica sa v tomto smere stále len hľadá.

Druhý polčas sa začne približne o 18:03.
45+2
Prvý polčas sa skončil.
45+2
Nemec posiela loptu sklzom do autu pred Polievkom. Dukla akoby sa prebudila s koncom prvého dejstva.
45+1
Senica odvrátila aj túto nakopnutú loptu bez väčších problémov. A hoci sú hostia bez lopty, menší tlak absorbovali úplne s ľahkosťou.
45+1
Nadstavujú sa dve minúty. Čakali sme aspoň tri...
45
Pokus o signál na Willwébera z rohu nevyšiel, prakticky okamžite nasleduje ďalší.
44
Práve Polievka hľadal svojich spoluhráčov, no bol to Addo, ktorý loptu hlavičkoval pred šiestimi futbalistami v červenom.
43
Addo prišliapol zozadu Polievku a máme tu zaujímavú štandardku z pravej strany. Budeme pred prestávkou svedkami vyrovnania?
42
Hruška nakopával loptu na pravé krídlo, lopta ale končí v aute. Lukáčik so Starším neoklamali Šimčáka, ktorý bude vhadzovať.
41
A opäť Polievka. Po kontakte s loptou ho napádajú až traja súperi, čo vytvára na špílmachra Dukly obrovský tlak.
40
Blížiaca sa prestávka pomôže najmä celku zo stredného Slovenska. Domáci sa trápia v medzihre a v ofenzíve. Toto si tím okolo Róberta Polievku nepripúšťal ani v najhoršom sne.
39
importantNedôslednosť pred Hruškom, Asanovič sa po štandardke dostal až pred tri žrde Banskej Bystrice. V poslednej chvíli to vyriešil Matej Starší, ktorý Asanoviča odstavil od lopty na malom vápne!
38
Lukáčik si nerozumel s Willwéberom pri prihrávke v stredovom kruhu. Rezultovala z toho strata lopty, po ktorej Dávid Richtárech pre istotu fauloval senického futbalistu.
37
Menej ako desať minút do konca riadneho hracieho času polčasu. Do úvahy ale musíme brať aj trojminútovú pauzu po góle hostí, počas ktorej sme sledovali ošetrenie Hrušku a Vajdu.
36
yellowCardDruhým potrestaným hráčom podvečera Vladimír Majdan. Jasné potiahnutie za dres v strede poľa.
35
Lopta letela až do šestnástky, lenže celok z Fortuna ligy nedokázal nič vymyslieť. Banská Bystrica sa ubránila len odkopom k stopérom.
34
Senica sa môže po dlhšom čase usadiť na polovici protivníka. Vhadzovanie z ľavej strany.
33
O minútu neskôr si to vo vzdušnom súboji odniesol Košťál, fauloval Kupčík. Zas a znova bez žltého napomínania.
32
Taktický faul Edmunda Adda na deliacej čiare. Ak by sa hrala už záverečná štvrťhodina, tak si trúfam povedať, že Michal Očenáš by legionárovi ukázal žltú kartu.
31
Po vhadzovaní MFK stratilo loptu a bol tu prvý rýchlejší brejk zápasu. Chýbala mu už iba lepšia finálna fáza, inak v ňom Senica ukázala, že aj v tomto smere bude nebezpečná.
30
Banskobystričania s rohovým kopom, center putoval na zadnú žrď. Do hlavičky sa nedostal žiaden z domácich borcov.
29
yellowCardPrivolávali sme to už pred dvadsiatimi minútami, žltá karta prichádza krátko pred koncom úvodnej polhodiny. Dávid Gallovič vidí ako prvý z hráčov žltú kartu po sérii nedovolených zákrokov.
27
Domáci so snahou odpovedať, lenže skončilo to tam, kde aj predtým. Senica nepúšťa druholigistu do svojej šestnástky.
26
Hlavný arbiter ešte udelil žltú kartu pre niekoho z realizačného tímu Banskej Bystrice. Nehralo sa približne tri minúty, čo sa prejaví aj na nadstavenom čase.
25
Hruška s Vajdom museli byť ošetrovaní, rozhodca Michal Očenáš ešte kontroloval celú situáciu so systémom VAR.
23
goalSenica dala gól!
Veľká smola Dukly pri snahe odkopnúť loptu! Hruška sa zrazil s Vajdom a Noskom, celé to na malom vápne dosledoval TOMÁŠ MALEC a s pokojom poslal loptu do prázdnej brány! Pochváliť musíme aj Vladimíra Majdana za center z pravej strany, ktorý to celé zapríčinil.

Asistencia: Vladimír Majdan.
23
Ťažká robota aj pre Vujoševiča. Asanovič aj v tejto minúte dominantný, belgický brankár v službách Senice už len zobral loptu zo zeme.
22
Vliegen prakticky bez práce, jeho obrancovia nepúšťajú domácich k priamym strelám na bránu! Pokus Migaľu takto zrazil Asanovič.
20
Asi šesť futbalistov sa tlačilo do koncovky, ale ani jeden z nich loptu netriafa. Gallovič sa ešte snažil prihrávkou vrátiť loptu na malé vápno, aj to však zostalo bez odozvy.
19
Rohový kop pre Senicu, na starosť si ho berie Martin Košťál.
18
Lukáčik s priamym centrom na Polievku, ten sa v súboji s Majdanom zahnal lakťom a prišiel tak o moment pokračovať v akcii. Najlepší hráč II. ligy podľa zástupcov klubov a médií sa v baráži ešte len rozhliada.
17
Centrovaná lopta po faule v strede poľa. K útočnej hlavičke sa dostal Ján Nosko, no Vliegenovi starosti nenarobil.
16
Polievka v prvej lepšej pozícii. Kapitán Dukly zvnútra pokutového územia trafil iba brániaceho hráča.
15
Spolupráca Lukáčika so Starším sa rovnako končí len mimo ihriska. Záhoráci už pohrozili prostredníctvom Gubu, čakáme na niečo podobné aj od druholigistu.
14
Ťažko povedať, či Šimčák chcel centrovať, alebo strieľať z vyše 30 metrov. Loptu už zbiera spoza brány Hruška.
13
importantGuba sa otáčal okolo Lukáčika na trikrát, centroval na malé vápno a nebyť Migaľu, tak sa Senica dostane do zakončenia!
12
Šimčák vhadzoval len na kopačku súpera. Banská Bystrica s vysokým pressingom.
11
Starší sa takisto hnevá, aj on bol podkopnutý hráčom súpera. Fauly sa nám hromadia. Ak to bude pokračovať, čoskoro uvidíme aj karty.
10
Vujoševič sa tlačil do zakončenia pred pokutovým územím Vliegena. Nedokázal sa však doň predrať, navyše padol a to úplne bez zavinenia.
9
Nepresnosti na oboch stranách. Tímy sa stále len hľadajú.
8
Kupčík rozhadzuje rukami, nevie totiž, komu poslať prihrávku z voľného kopu od postrannej čiary.
7
Gallovič so streleckým pokusom, loptu mu sklepával Malec. Zakončenie prišlo v momente tesného bránenia, aj preto skončilo len na ochrannom pletive za bránou.
6
Šimčák riadne prebrúsil Lukáčika a za to mohla byť udelená aj žltá karta. Divím sa, že to Michal Očenáš ešte obrancovi hostí odpustil.
5
Až v tejto minúte mal Migaľa lepšiu pozíciu pre center. Planý poplach, senický gólman si pripísal pohodový zákrok.
4
Banská Bystrica naďalej pri lopte, nedarí sa jej však posunúť až k šestnástke Vliegena.
3
Z úvodu sa hrá najmä v strede poľa. Videli sme už dva fauly Seničanov, ktorí nechcú pustiť súpera na vlastnú polovicu.
2
Malec sa snažil sklepnúť loptu na hrote útoku, tá končí len u Hrušku. Dnes to bude aj súboj brankárov.
1
Výkop zaobstarali domáci Banskobystričania, dnes v červenom. Hosťujúca Senica v bielom odvrátila prvý atak dňa.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

MFK Dukla Banská Bystrica: Hruška – Nosko, Richtárech, Starší, Kupčík, Polievka, Vujoševič, Migaľa, Lukáčik, Vajda, Willwéber
Náhradníci: Krejčí – Baláž, Hanes, Tóth, Laksik, Jackuliak, Gonda, Snitka, Kvocera

FK Senica: Vliegen – Šimčák, Addo, Nemec, Guba, Gallovič, Majdan, Košťál, Turčák, Malec, Asanovič
Náhradníci: Fryšták – Hornyák, Niarchos, Duda, Mašulovič, Gamboš, Malý

Rozhodca: Michal Očenáš – Peter Bednár, Ján Pozor.
Dukla musí byť s koncom ročníka veľmi sklamaná. Takmer celú sezónu viedla druholigový pelotón, avšak na samom konci akoby stratila dych a nedokázala udržať tempo s majstrovským Liptovským Mikulášom. Banská Bystrica teda skončila druhá s 56 bodmi, z posledných piatich stretnutí získala päť bodov – prvý Liptovský Mikuláš finišoval so 60 bodmi.

Pomyselný "Čierny Peter" vo Fortuna lige zostal v rukách Senice. Záhoráci bojovali so záverom nadstavbovej skupiny o udržanie s Nitrou, Michalovcami a Pohroním. Po tom, čo priamo zostupuje nižšie Nitra, sa pozornosť obrátila na baráž. Rovnako ako Banská Bystrica, ani Senica nezvládla záver súťaže. Z posledných troch zápasov získala len dva body, celkovo ich mala 33 a len sa prizerala, ako ju na cieľovej páske predbieha deviate Pohronie s desiatymi Michalovcami.
Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom online prenose z prvého barážového duelu o Fortuna ligu medzi MFK Dukla Banská Bystrica a FK Senica.

Stretnutie sa začne o 17:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Banská Bystrica - Senica, ONLINE a LIVE STREAM z Fortuna ligy (baráž o udržanie sa)