Na štvrtý pokus to Slovákom vyšlo. Výhru nad Litvou zariadil Kaprálik

Futbalisti Slovenska do 21 rokov na ilustračnom zábere.
Futbalisti Slovenska do 21 rokov na ilustračnom zábere. (Autor: TASR)
Sportnet|16. nov 2021 o 19:19 (aktualizované 17. nov 2021 o 00:21)

Dosiahli tretie kvalifikačné víťazstvo.

Kvalifikácia ME vo futbale do 21 rokov 2023

Litva - Slovensko 0:2 (0:1)

Góly: 12. Trusa, 55. Kaprálik

ŽK: Armalas, Burba, Kalinauskas - Lavrinčík, Kadák, Vojtko, Bernát

Rozhodovali: Kaljanac - Dujak, Kačavenda (všetci Bosna a Hercegovina)

Litva: Baliutavičius - Zabita, Žebrauskas, Armalas, Jansonas - Kalinauskas, Uzela, Ramanauskas (72. Burba) - Dovydaitis (57. Petkevičius), Klimavičius (57. Zubauskas), Milašius (88. Anisas)

Slovensko: Belko - Kováčik, Mesík, Obert - Bernát (86. Kmeť), Kadák (63. Gono), Lavrinčík (86. Nebyla), Vojtko, Goljan (71. Galčík) - Trusa, Kaprálik (71. Lichý)

DAINAVA. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili v utorňajšom stretnutí C-skupiny kvalifikácie ME 2023 na pôde rovesníkov z Litvy 2:0.

Po troch prehrách na ihriskách súperov sa mladí Slováci konečne dočkali víťazstva, celkovo tretieho v aktuálnom kvalifikačnom cykle.

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Skóre otvoril v 12. minúte Matej Trusa a po zmene strán nestačil domáci brankár ani na strelu Adriána Kaprálika, ktorý namieril presne k pravej žrdi.

Zverenci Jaroslava Kentoša najbližšie 25. marca privítajú Severné Írsko.

V tabuľke im patrí tretie miesto s mankom šiestich bodov na postupové priečky. Na vedúcich Španielov sa dotiahli Rusi, ktorí vo vzájomnom dueli vyhrali 1:0.

Priebeh zápasu Litva - Slovensko

I. polčas:

Mladí Slováci odštartovali druhú polovicu kvalifikácie na ihrisku litovských rovesníkov, ktorých v úvodnom vzájomnom stretnutí v Nitre zdolali 3:1.

Na rozbitom trávniku začali potvrdzovať úlohu favorita hneď v úvode. V 12. minúte zužitkovali prvú vyloženejšiu príležitosť.

Kaprálik potiahol loptu a vystrelil spoza šestnástky. Domáci brankár Baliutavičius ju vyrazil priamo k Trusovi, ktorý bez problémov z dorážky otvoril skóre.

Zdvojnásobiť vedenie mohol pred prestávkou opäť Trusa po centri Kaprálika z pravej strany, jeho hlavičku vytlačil Baliutavičius na roh.

II. polčas:

Hostia vstúpili dobre aj do druhého polčasu. V 55. minúte im dvojgólový náskok zabezpečil aktívny útočník spod Dubňa - Adrián Kaprálik.

Naviedol si loptu do pokutového územia, odkiaľ vyslal spoza brániaceho protihráča krížnu prízemnú strelu, ktorá zapadla presne k vzdialenejšej žrdi.

Domáci toho v útočnej fáze počas celého súboja príliš neukázali a v závere sa už prehnane do útoku nehrnuli ani Slováci. Trojbodový zisk si tak hostia bez akýchkoľvek komplikácií ustrážili.

Hlas po zápase:

Jaroslav Kentoš, tréner SR 21: "Som veľmi rád, že sme dobre zareagovali na prehru v Rusku. Do zápasu sme vstúpili aktívne, vytvorili sme si niekoľko gólových príležitostí, podarilo sa nám streliť gól. Hralo sa na veľmi ťažkom teréne, kde sa nedal hrať kombinačný futbal.

V druhom polčase sa nám po peknej pressingovej situácii podarilo streliť druhý gól a celkovo aj hra v obrane spĺňala veľmi dobré parametre. Súpera sme nepúšťali do gólových príležitostí a my sme si ich vytvorili viac. Z tohto pohľadu to je zaslúžené víťazstvo. Najdôležitejšie bolo, že sa chalani prispôsobili náročnému terénu, celkovo bol prístup k zápasu veľmi dobrý."

Matej Trusa, autor gólu SR 21: "Bol to najmä bojovný zápas. Lopta skákala a bolo to náročné s veľa súbojmi, ale zvládli sme to. Vážim si každý jeden gól, som rád, že som dnes trochu načal súpera, o to jednoduchšie sa nám potom hralo. Vonku sa hrá ťažšie ako doma, doteraz som dal všetky góly doma, som rád, že nám to dnes vyšlo."

Ďalšie výsledky kvalifikačnej C-skupiny:


Rusko - Španielsko 1:0 (0:0)

Gól: 60. Ťukavin

Severné Írsko - Malta 0:2 (0:1)

Góly: 49. Grima, 89. Zammit. ČK: 33. Hume (S. Írsko)

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Na štvrtý pokus to Slovákom vyšlo. Výhru nad Litvou zariadil Kaprálik